مهدی تاج بالاخره در تاریخ 8 دی 98 از سمتش به عنوان رییس فدراسیون فوتبال استعفا کرد. این اتفاق بعد از ریاست 3 سال و 7 ماهه تاج در فدارسیون فوتبال افتاد و حالا به احتمال زیاد حیدر بهاروند تا زمان برگزاری انتخابات جانشین او خواهد شد.
به گزارش ایسنا، فوتبال ایران در سه سال و نیم ریاست تاج پستی و بلندیهای زیادی را تجربه کرد و اتفاقات تلخ و شیرینی را چشید؛ از ماجرای فرار از بازنشستگی گرفته تا گرفتن لقب "پنج ستاره" برای فدراسیون فوتبال. اتفاقاتی که گاهی اوقات باعث میشد رییس وقت فدراسیون فوتبال زیر بار انتقاد رسانهها برود و معدود دفعاتی هم بود که وی به دلیل عملکردش تمجید میشد.
فدراسیون 5 ستاره از دید فیفا
21 مهر 96 بود که سایت فیفا با انتشار مطلبی درباره عملکرد تیمهای ملی، فدراسیون فوتبال ایران را به خاطر صعود به جامهای جهانی مختلف در سالهای 2016 و 2017 پنج ستاره نامید تا این لقب مدتها، در همه صحبتهای تاج شنیده شود و او با افتخار از این مطلب فیفا یاد کند. با وجود این مطلب فیفا و تاکید متعدد تاج بر این موضوع، رسانهها بارها انتقادات خود را با استفاده از همین مطلب منتشر کردند و نقصهای فدراسیون 5 ستاره را به گوش رییس وقت فدراسیون رساندند.
فدراسیون الهام بخش در سال 2017
پس از این اتفاقات بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا در مراسم بهترینهای سال 2017، فدراسیون فوتبال را به عنوان فدراسیون الهامبخش و بالاتر از فدراسیونهایی، چون ژاپن و کرهجنوبی انتخاب شد. اتفاقی که به نظر میرسید به تاثیر از مطلب "فدراسیون پنج ستاره" فیفا باشد.
2 ستاره که از سینه فدراسیون افتاد
حذف سریالی تیمهای ملی نوجوانان و جوانان فوتبال ایران و ناکامی از صعود به جام جهانی ردههای سنی از ناکامیهای بزرگ فدراسیون پنج ستاره مهدی تاج بود. پس از روزهایی که تیم زیر 17 و 20 سالههای ایران با حذف از رقابتهای قهرمانی آسیا فرصت صعود به جام جهانی را از دست دادند، ناکامی تیم ملی امید از صعود به مسابقات قهرمانی آسیا دیگر شکست بزرگ فدراسیون فوتبال بود. اتفاقاتی که باعث تغییرات مدیریتی زیادی در ردههای پایه فدراسیون فوتبال شد.
سیاست "نه سیخ بسوزد، نه کباب" در جنگ کیروش و برانکو
تیم ملی ایران توانست برای چهارمین بار و دومین دوره پیاپی تحت هدایت کارلوس کیروش به جام جهانی صعود کند که البته این صعود بیحاشیه هم نبود. در کورس بودن پرسپولیس برانکو و دعوت شدن شش ملیپوش از این تیم توسط کیروش در اردوهایی خارج از فیفادی سبب شد تا جنگ بزرگی بین مربیان تیم ملی و باشگاه پرسپولیس شکل بگیرد که البته رییس فدراسیون فوتبال در تمام مصاحبههایش، از هیچکدام از طرفین دعوا حمایت نکرد و سعی کرد با روش "نه سیخ بسوزد، نه کباب" ماجرا را خاتمه دهد که خیلی هم موفق نبود و جنگ این دو حتی تا جام ملتهای آسیا هم ادامه داشت.
تمدید با سرمربی پرتغالی پس از جام جهانی
نتایج خوب ایران با سرمربی پرتغالی در جام جهانی و فشار مردم و رسانهها باعث شد تا علی رغم مشکلاتی که بین فدراسیون و کیروش در حال به وجود آمدن بود، تاج قرارداد سرمربی تیم ملی را تمدید کند. البته این تمدید قرارداد زیاد هم کم حاشیه نبود و درخواستهای کیروش باعث شده بود تا تاج چالش جدیدی را تجربه کند. سرمربی وقت تیم ملی قصد تمدید قرارداد یک ساله داشت، اما فدراسیون مصر بود که قرارداد شش ماهه تا پایان جام ملتهای آسیا بسته شود که در پایان این حرف تاج بود که به کرسی نشست.
از دست دادن میزبانی جام جهانی فوتسال
4 آبان 97 بود که فدراسیون فوتبال لیتوانی خبر از پیروزی این کشور در گرفتن میزبانی جام جهانی 2020 فوتسال داد که شکست بزرگ فدراسیون فوتبال و مهدی تاج بود؛ اتفاقی که عباس ترابیان دلیل آن را آماده نبودن زیرساختها و منع حضور بانوان در ورزشگاهها بیان کرد.
جنگ برای بقا در فدراسیون
23 آبان 97 و با اعلام سازمان امور استخدامی مهدی تاج بازنشسته اعلام شد و مقرر شد تا تاریخ 26 آبان فدراسیون فوتبال را ترک کند. اتفاقی که در آن زمان نیفتاد و تاج بعد از چنگ زدن به طنابها و ریسمانهای مختلف، راهی را برای ماندن در سمتش یدا کرد. قانون ماده 60 خدمات مدیریت کشور باعث شد تا در جنگ تاج با وزارت ورزش و مجلسیها پیروز شود و در راس فدراسیون به ادامه حکمرانی خود بپردازد؛ حکمرانی که خیلی به طول نینجامید و یک سال و دو ماه بعد، رییس فدراسیون مجبور شد از سمتش استعفا دهد.
بهترین نتایج تیم ملی در زمان تاج
در دوره ریاست مهدی تاج بر فوتبال ایران، تیم ملی توانست برای دومین بار پیاپی به جام جهانی صعود کند که این اتفاق هیچگاه در تاریخ فوتبال ایران رخ نداده بود. همچنین کسب 4 امتیاز در جام جهانی به نوعی رکورد برای فوتبال ایران محسوب میشد که تیم ملی توانست در زمان ریاست تاج در گروه مرگ جام جهانی 2018 روسیه به آن دست پیدا کند.
اختلاف با کمیته انضباطی و اخلاق در ماجرای فینال جام حذفی
فاجعه فینال جام حذفی و بینظمی در دیدار پرسپولیس و داماش گیلان باعث شد تا این دیدار با تاخیری 2 ساعته برگزار شود و جان بسیاری از هواداران دو تیم نیز به خطر بیفتد. پس از این ماجرا، کمیته انضباطی و کمیته استناف رایهایی را علیه سعید فتاحی، حیدر بهاروند و عبدالکاظم طالقانی صادر کردند. صدور رای علیه این اعضای هیات رییسه خلی زود لغو شد و همین باعث ایجاد اختلاف بین تاج با حسنزاده و تورک شده که در نهایت سبب شد این دو خیلی زودتر از رییس فدراسیون فوتبال از سمتشان استعفا دهند.
تاریخسازی بانوان در فوتبال ایران
18 مهر 98 روزی تاریخی برای فوتبال ایران و فوتبالدوستان ایرانی بود. روزی که 4000 بانو ایرانی بدون انتخاب گزینشی و با تهیه بلیت توانستند برای بار نخست در ورزشگاه آزادی حضور پیدا کنند و شاهد دیدار تیم ملی ایران برابر کامبوج بودند. اتفاقی که در دوره ریاست مهدی تاج و البته با فشار زیاد رییس فیفا رخ داد تا بانوان ایرانی شانس تماشای فوتبال را از نزدیک داشته باشند. البته رابطه خوب تاج با اینفانتینو، بارها ایران را در میزبانیهای مختلف از جمله میزبانی در فینال جام باشگاههای آسیا سربلند کرد.
هیچ؛ سهم ایران در بهترینهای 2019
پس از کسب عنوان مختلف در سالهای 2017 و 2018، فوتبال ایران در هیچ بخشی نتوانست جایزهای را کسب کند و تنها در 5 بخش به عنوان نامزد، نماینده داشت. اتفاقی که شکست برای فوتبال ایران تلقی میشد و روند نزولی فدراسیون 5 ستاره مهدی تاج ادامه داشت.
فاجعه ویلموتس!
پس از جدایی کیروش از فوتبال ایران، فدراسیون فوتبال و مهدی تاج به دنبال بهترین گزینه برای نیمکت تیم ملی بودند و موفق شدند بدترین گزینه را برای هدایت تیم ملی انتخاب کنند! به طوری که شاگردان ویلموتس اکنون در خطر حذف از مرحله دوم مقدماتی جام جهانی قرار دارند. البته فاجعه اصلی نه در انتخاب ویلموتس بلکه در قراردادی که با او نوشته شده بود، رخ داد. با انتشار برگهای از این قرارداد مشخص شد تاج و فدراسیون اشتباه بزرگی کردهاند و همین باعث شد که مربی بلژیکی بدون هیچ تعهدی نسبت به تیم ملی، یک روز قبل از دیدار حساس با عراق، قراردادش را یک طرفه با فدراسیون فسخ کند.