مهدی تاج برخلاف میل باطنیاش، بعد از جام ملتهای آسیای 2019 تصمیم به عدم همکاری با کارلوس کیروش میگیرد. بعد از چند ماه بررسی اینبار قرعه به نام کشور بلژیک میافتد تا سرمربی تیم ملی از آنجا انتخاب شود.
1- مهدی تاج برخلاف میل باطنیاش، بعد از جام ملتهای آسیای 2019 تصمیم به عدم همکاری با کارلوس کیروش میگیرد. بعد از چند ماه بررسی اینبار قرعه به نام کشور بلژیک میافتد تا سرمربی تیم ملی از آنجا انتخاب شود. مارک ویلموتس که چند ماهی است تیم ندارد، با شعار فوتبال هجومی و فردی تاثیرگذار در فوتبال بلژیک، به فوتبال ایران میآید. بعد از پایان یافتن فضای دو قطبی در فوتبال ایران حالا اولین حرفهای مسوولان فدراسیون فوتبال در مورد ویلموتس این است که او تیم ملی متفاوتی را آماده خواهد کرد. بخشی از کارشناسان، مدیران و مردم هم به قدری از رفتن کیروش خوشحال هستند که کمتر کسی اصلا به وعدههای ویلموتس یا فدراسیون در مورد فوتبال هجومی شک میکند و همه، ایران را تیمی هجومی متصور میشوند که قرار است با فوتبال هجومی آسیاییها را گلباران کند.
2- چند بازی اول ویلموتس میگذرد و هنوز مقایسه او با کیروش ادامه دارد. بعد از هر برد پرگل تیم ملی از این صحبت میشود که تیم کیروش اگر بود این بردهای پرگل وجود نداشت و همه ویلموتس را تحسین میکنند. بعد از چند بازی دوستانه و رسمی، جدال با بحرین و عراق اولین آزمون جدی مرد بلژیکی در تیم ملی ایران است. تیم ملی بازی با بحرین را واگذار میکند و حدود یک ماه بعد باید مقابل عراق قرار بگیرد. مشکلاتی که فدراسیون فوتبال با ویلموتس پیدا میکند، منجر به این میشود که سرمربی تیم ملی استعفا دهد و تا پول خود را نگیرد به ایران نیاید. در حالی که تیم ملی بازی حساسی با عراق دارد، ویلموتس چند روز دیرتر از زمان از پیش تعیین شده برای برگزاری اردوی تیم ملی قبل از بازی با عراق به ایران میآید و در نهایت تیم ملی دومین شکست پیاپی خود را در راه جام جهانی 2022 قطر مقابل عراق متحمل میشود.
3- بعد از شکست مقابل عراق حالا نظرات در مورد ویلموتس تغییر کرده و دوباره فضای دو قطبی گذشته در حال شکل گرفتن است. اگر با آمدن ویلموتس خیلیها به تمسخر بازی تیم ملی کارلوس کیروش میپرداختند، حالا اکثر فوتبالدوستان ایرانی جای او را در فوتبال ایران خالی میکنند. فدراسیون فوتبال هم که به این نتیجه رسیده امکان موفقیت با ویلموتس وجود ندارد، با توجه به اینکه برانکو ایوانکوویچ کروات را در دسترس میبیند و حضور برانکو با توجه به شناختش از فوتبال ایران را کم ریسک تلقی میکند، تصمیم به قطع همکاری با مرد بلژیکی میگیرد.
4- انتخاب برانکو از نظر فنی شاید برای فدراسیون فوتبال کم ریسک باشد، اما حواشیای را با خود به همراه خواهد داشت. عبور از دو قطبی کیروش-برانکو که دوباره زنده شده و ایجاد وفاق بین همه هواداران فوتبال به ویژه بخشی از طرفداران استقلال که نسبت به برانکو نظر مثبت ندارند، یکی از کارهای مهم فدراسیون باید باشد. تلخترین نکته در مورد انتخاب سرمربی جدید تیم ملی این است که همان گروه و تفکری که بعد از چند ماه به این نتیجه رسیدند که مارک ویلموتس گزینهی مناسبی برای تیم ملی است و این روزها با عدم نتیجهگیری ویلموتس مواجه شدهاند، حالا دوباره میخواهند برای آینده تیم ملی تصمیم بگیرند! فدراسیون فوتبال ایران که از تابستان سال 1397 تا به امروز بیش از 3 میلیون دلار پول برای مربیان تیم ملی پرداخته کرده، با انتخاب برانکو ایوانکوویچ در فاصله حدود دو سال (تابستان 97 تا تابستان 99) بیش از 50 میلیارد تومان پول فقط برای مربیان تیم ملی پرداخت میکند. مبلغی که با مدیریت بهتر و کارآمدتر میتوانستند آن را کنترل کنند.
همان شتاب زدگیای که فدراسیون در انتخاب ویلموتس داشت، حالا دوباره مهدی تاج را با چالشی جدی روبهرو کرده و برانکو ایوانکوویچ کروات را در یکقدمی نیمکت تیم ملی قرار داده است.