مدیر اسبق ورزشی کشورمان گفت: به تازگی بخشنامه ای از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون رسیده که بر اساس آن فیفا خواستار این شده که همه باشگاه های فوتبالی فقط از طریق منابع فوتبالی ارتزاق کنند.
یکی از گزینه هایی که همچنان شایعاتی پیرامون بازگشت احتمالی اش به صندلی مدیرعاملی باشگاه استقلال مطرح است ضمن عدم تأیید این شایعه، درباره موضوعات مرتبط با ایرادهایی که در بحث اداره باشگاه های ورزشی مانند استقلال وجود دارد توضیح داد که با تصمیمات جدید فیفا وضعیت باشگاهداری به طور کلی تغییر خواهد کرد.
سید کاظم اولیایی در گفت و گو با مشرق، درباره مسایل روز فوتبال و باشگاه استقلال حرف زد.
متن این پرسش و پاسخ در ادامه می آید:
* به اعتقاد شما پذیرش مدیرعاملی باشگاه استقلال در چنین شرایطی اقدامی منطقی است؟
- اگر اعتبار مالی مشخصی برای باشگاه تعیین شود و یا تضمینی در ارتباط با درآمدزایی استقلال وجود داشته باشد بله ولی در غیر اینصورت در دورانی که روی بازیکنان به روی باشگاه و مدیرانش باز شده است و به راحتی دست به اعتصاب می زنند و سرمربی رودرروی باشگاه قرار می گیرد کار سختی خواهد بود. باید این توانایی در اختیار مدیریت باشگاه استقلال باشد که بتواند از پس هزینه های مالی باشگاه بربیاید و در غیراینصورت ورود به باشگاه فقط برای آنهایی که دنبال شهرت هستند خوب است.
* چشم اندازتان از آینده باشگاهداری در ایران مثبت است یا نه؟
- متأسفانه نه! وضعیت باشگاه های ما روز به روز بدتر می شود. به تازگی بخشنامه ای از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون رسیده که بر اساس آن فیفا خواستار این شده که همه باشگاه های فوتبالی فقط از طریق منابع فوتبالی ارتزاق کنند. مدتی بود که باشگاه های مطرح اروپایی با پول عربها، روسها و دیگر سرمایه داران فوتبالی از طریق پولهایی که از بیرون از فوتبال می آمد ارتزاق می کردند و هر بازیکنی دوست داشتند را به هر قیمتی می خریدند و باشگاه های فوتبال را مکانی برای پولشویی های خود کرده بودند که فیفا جلوی این موضوع را گرفته است. قرار شده از سالهای آینده دیگر هیچ پولی بیرون از فوتبال در هیچ باشگاهی هزینه نشود.
* اما در ایران که این موضوع تقریبا غیرممکن است؟
- بله! باشگاه های ما باید بیش از 50 درصد درآمدشان را از تلویزیون دریافت کنند که این هرگز پرداخت نشده است. البته اگر این قانون دقیق اجرا شود کمک بزرگی به باشگاه ها می شود چون این جوانمردانه نیست که باشگاهی به دلیل داشتن پول بی حساب مالکش هر بازیکنی خواست را در اختیار بگیرد و دیگر تیم ها را تضعیف کند.
* این ربطی به مجلس پیدا می کند؟
- اتفاقا این ایراد به مجلس هم وارد است که از سال 1383 قانونی تصویب کرده اند که فقط در حد همان حرف باقی مانده است. به تازگی نامه ای از سوی کمیته پیشکسوتان استقلال ایرانیان خطاب به کمیسیون فرهنگی مجلس نوشتم و شخصا آن را برای جمشید جعفرپور رییس کمیسیون بردم و مفصل در این باره حرف زدیم. حتی با خانم اولادقباد از اعضای کمیسیون هم در این ارتباط حرف زدم. این برای مجلس بد است که قانونی که درباره خصوصی سازی و واگذاری باشگاه های دولتی یا نیمه دولتی به بخش خصوصی تصویب شده هنوز به اجرا درنیامده است! این همه پول و وقت در مجلس هزینه شده برای چه؟ برای اینکه در چنین مواردی قوانینی وضع شود که به کمک نهادهای مردمی مانند باشگاه های ورزشی بیاید ولی در عمل هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
* با این وصف حمله به فتحی و شعار حیا کن رها کن درست است؟
- بحث فرد نیست. ایراد ساختاری است و تا این وضعیت در باشگاهداری هست هیچ اتفاق مثبتی رخ نمی دهد.