درشرایطی که مسئولان ورزشگاهها در تلاش برای استانداردسازی استادیومها هستند، مافیای ورزشی BBC دروغ پردازی میکند.
جام شهدا آفتابی بود دلیل آفتاب؛ اینکه نشان داد علت برگزار نشدن لیگ برتر تنها یک موضوع است: استانداردسازی ورزشگاههای کشور.
هفته پیش بود که تورنمنت چهارجانبه شهدا تا یک ساعت مانده به آغاز مجوز بازی را از سوی فدراسیون فوتبال دریافت نمیکرد. فدراسیون فوتبال روی موضوع استانداردسازی ورزشگاهها امسال آنقدر سختگیرانه عمل کرده که حتی به یکی از تورنمنتهای خوب سالهای اخیر هم اجازه بازی در حضور تماشاگران را نداد.
شاید این یکی از بهترین و مهمترین تصمیمات 20 سال اخیر فدراسیون فوتبال ایران باشد که روی موضوعی حساس و مهم که سالها دغدغه علاقمندان به فوتبال بوده، سختگیرانه عمل کرده و تن به کدخدامنشیهای مرسوم نداده است.
ماجرا واضح و شفاف است؛ هر سال نمایندگانی از کنفدراسیون فوتبال آسیا برای صدور مجوز حرفهایگری به ایران میآیند و یکی از مهمترین موضوعات برایشان، استاندارد بودن ورزشگاههای ایران است تا مجوز حضور در لیگ قهرمانان آسیا به 4 تیم ایرانی داده شود. اگر خاطرمان باشد پس از رسیدن پرسپولیس به فینال لیگ قهرمانان آسیا، ناظران و نمایندگان AFC پس از حضور در تهران ایرادهایی به ورزشگاه آزادی گرفتند و اعلام شد که اگر باشگاه پرسپولیس 15 روز قبل از بازی فینال معایب و مشکلات میزبانی را برطرف نکند، بازی فینال به کشور دیگری انتقال داده میشود. در آن مقطع مسئولان وزارت ورزش از تمام ظرفیتهای کشور کمک گرفتند تا ورزشگاه آزادی مهیای برگزاری فینال لیگ قهرمانان آسیا شود.
حالا پس از اتفاقات هفتههای پایانی لیگ برتر و جامحذفی، مسئولان فدراسیون فوتبال یکبار برای همیشه تصمیم گرفتند تا مشکلات ساختاری و اساسی ورزشگاههای کشور را برطرف کنند. برای استانداردسازی استادیومهای فوتبال 4 شرط گذاشته شده که هر ورزشگاهی آنها را انجام دهد، میتواند میزبان مسابقات در لیگ برتر نوزدهم باشد. اما شروط فدراسیون فوتبال برای صادر کردن مجوز برگزاری بازیهای لیگ برتر در یک استادیوم چیست؟
1. پیوست ایمنی، ابلاغی سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال ناظر به مقررات و آئیننامههای فیفا و کنفدراسیون آسیا، توسط باشگاهها به طور الزامی رعایت و اجرایی شود.
2. فرآیند بلیت فروشی توسط باشگاهها و با کنترل و نظارت سازمان لیگ بهطور صد درصد مکانیزه و الکترونیکی و اینترنتی با احراز هویت کد ملی برای تماشاگران و هواداران فوتبال و جانمایی با درج شماره صندلی برابر آئین نامه ابلاغی سازمان لیگ، انجام شود.
3. مشکلات زیر ساختی در حوزه ایمنی و امنیتی ورزشگاه و خدمات عمومی و رفتارهای هواداران برابر آئین نامه و مقررات موجود، از قبیل نصب صندلی و شماره گذاری، بلوک بندی استادیوم، ایمن سازی راهروها، ورود و خروج در شرایط عادی و اضطراری، نصب دوربینهای مدار بسته، ایجاد اتاق نظارت و کنترل، سیستم اطفای حریق، پیش بینی تخلیه اضطراری، محوطه سازی پارکینگها، ایجاد یا تقویت امکانات رفاهی تا قبل از برگزاری مسابقات فصل پیش رو، گیت گذاری مبادی ورودی استادیومها برابر و آئین نامههای ابلاغی سازمان لیگ رفع نقص شود.
تنها شرط برگزاری لیگ نوزدهم، استاندارسازی استادیومها
در همین راستا از رئیس فدراسیون فوتبال تا رئیس سازمان لیگ بارها در مصاحبههای خود تاکید کردهاند که زمان آغاز لیگ برتر منوط به اجرای این شرط هاست. در همین راستا سعید فتاحی رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری میزان اعلام کرد: ابتدا قرار بود لیگ برتر 10 مرداد ماه آغاز شود، اما به دلیل آماده نبودن ورزشگاهها قرعهکشی و آغاز مسابقات به تعویق افتاد. هم قرعه کشی و هم تاریخ شروع لیگ نوزدهم منوط به استاندارسازی ورزشگاههای میزبان لیگبرتر است. اگر همین فردا ورزشگاهها الزامات فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ را انجام دهند، این آمادگی نزد فدراسیون و سازمان لیگ وجود دارد که ظرف نهایت 24 ساعت قرعه کشی بازیها را انجام دهد و تاریخ آغاز لیگ را مشخص کند.
در شرایطی که همه در ایران میدانند که دلیل به تعویق افتادن لیگبرتر چیزی جز استانداردسازی ورزشگاهها نیست، مافیای ورزشی BBC فارسی همسو با فعالان و مافیای ورزشی خود جریانی به راه انداخته که برگزار نشدن بازیها به دلیل تاکید فیفا بر حضور بانوان در ورزشگاههای ایران است. این موضوع که از ریشه کذب محض است، به طور سازمان یافته از سوی رسانه ملکهی انگلیس و مافیای ورزشی آن با شکلی ظریف در تمام اخباری که به برگزاری لیگبرتر ایران مرتبط است، دیده میشود.
رسانه ملکه انگلیس و مافیای ورزشی آن که در سابقهاش از این دست دروغگوییها فراوان است، چشم خود را روی اصل موضوع بسته و در شرایطی که در ایران همه مشتاق اصلاح وضعیت ورزشگاههای کشور هستند، تعویق در برگزاری لیگبرتر را به موضوعی ربط میدهد که از بنیان وجود ندارد.
در فوتبال ایران بارها شاهد اتفاقات ناگوار و غمانگیزی بودیم که به دلیل استاندارد نبودن ورزشگاهها کام جامعه را تلخ کرده است؛ از ریختن سقف ورزشگاه متقی ساری که به کشته شدن تعدادی از هموطنانمان در سال 80 انجامید تا ماجرای درگذشت 6 هوادار فوتبال بعد از بازی ایران و ژاپن در مرحله مقدماتی جام جهانی 2006 که شادی برد عیدانه و نزدیک شدن به جامجهانی را از ما گرفت. بعدها در ورزشگاههای دیگر هم اتفاقات ناگوار کم رخ نداده است؛ پرتاب ترقه دستساز در ورزشگاه فولادشهر که بینایی یک چشم سرباز بیگناه نیروی انتظامی که مسئول برقراری نظم بود را گرفت از دیگر اتفاقات مرتبط با عدم استانداردسازی ورزشگاهها بوده است.
هر سال در برگزاری مسابقات فوتبال در ایران اتفاقات ناخوشایندی رخ میدهد که ریشه آن را باید در موضوع استاندارد نبودن ورزشگاهها و رعایت نشدن اصول حرفهای برگزاری یک مسابقه دانست. اگر تماشاگران به سادگی بلیت اینترنتی بخرند و هنگام خرید جایگاه و شماره صندلی آنها مشخص باشد، جمعیت اضافه به استادیوم نمیآید. در چنین شرایطی تماشاگر میتواند لحظاتی قبل از شروع مسابقه وارد ورزشگاه شود و مطابق بلیتی که خریده، از گیتهای امنیتی بگذرد و بیهیچ دغدغه و استرسی روی صندلی مشخص شده به تماشای فوتبال بنشیند.
این تماشاگر که با آرامش و آسوده خاطر به ورزشگاه آمده، کمتر در معرض آسیب و خطر قرار دارد و به ندرت از او رفتار خارج از چارچوب سر میزند. اما اگر چنین تماشاگری خطایی مرتکب شود، امکانات و ابزارهای یک استادیوم استاندارد او را کنترل و ردیابی میکند. تماشاگر وقتی میداند که رفتارش زیر دوربینهای مداربسته کنترل میشود، دست به اقدامات خشونت آمیز نمیزند و فضایی سالم و درست بر یک مسابقه فوتبال حاکم میشود. همه این موارد باعث شده تا فدراسیون فوتبال یکبار برای همیشه سختیها و مصائب لیگ فشرده را به جان بخرد و بهرغم آگاهی از مشکلات شروع دیرهنگام لیگ، پای استانداردسازی ورزشگاهها تا جایی بایستد که مورد ههجمه و حتی انتقادات قرار بگیرد.
حال در چین شرایطی که فوتبال ایران درحال انجام یک پروژه بزرگ و مهم است، رسانههای خارجی مخصوصا رسانه ملکه انگلیس و مافیای ورزشی آن که نویسندگانش به شکل مافیایی اغلب رسانههای معاند و ضد نظام فعالیت دارند، چشم خود را روی تمام مزیتهای استانداردسازی بستهاند و موضوعی بیربط را به عنوان دلیل برگزار نشدن لیگ به خورد مخاطبان ساده لوح خود میدهند تا به نوعی از آب گل آلود ماهی گرفته و فوتبال و فوتبال دوستان را تحریک کنند.
فدراسیون فوتبال هرچقدر تعلل و تاخیر کند، سرانجام باید مسابقات لیگ فوتبال را شروع کند و از این کار راه گریزی نیست. اگر واقعا آنطور که رسانه ملکهی انگلیس و مافیای ورزشی آن میگویند، فدراسیون فوتبال به جای تاکید بر اصلاح ورزشگاهها باید جای دیگری دنبال رایزنی باشد که نیست. به هرحال در چشم برهمزدنی لیگ ایران شروع میشود و معلوم میشود که ادعای این رسانهها تا چه حد از واقعیت دور است. همین یک مورد میتواند مشتی نمونه از خروارها دروغی باشد که این رسانهها به هربهانهای علیه ایران میسازند و، اما خیلی زود دروغگویی و طشت رسوایی آنها میافتد و حقیقت آشکار میشود. برای روشن شدن این ماجرا شاید کمتر از دو هفته صبر لازم است.