حضرت زهرا (س)

خشم و هیاهو با شرکت فرهاد، منشا و حقیقی

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 534 ] - شنبه, 11 اسفند 1397
خشم و هیاهو با شرکت فرهاد، منشا و حقیقی

میلیونها هواداری که قاعدتا آخر هفته های فوتبالی را به کری و مقایسه نمایش فنی تیم های خود می گذرانند، این هفته بهانه تازه ای برای رویارویی و صف بندی داشتند. از...

میلیونها هواداری که قاعدتا آخر هفته های فوتبالی را به کری و مقایسه نمایش فنی تیم های خود می گذرانند، این هفته بهانه تازه ای برای رویارویی و صف بندی داشتند.

از چهارشنبه تا جمعه وبسایت های ورزشی و صفحات هواداری سرشار از کامنت های ضد و نقیضی بود که در آن هواداران دو تیم استقلال و پرسپولیس یکدیگر را به وابستگی به یک مکتب بی اخلاق منتسب می کردند. آغاز متفاوت آخر هفته طرفداران فوتبال در ایران به یک خبر ناگهانی و چندخطی برمی گشت؛ خبری که درگیری شدید و فیزیکی بین علیرضا حقیقی و علی خطیر را روایت می کرد. علی خطیر معاون خبرساز در باشگاه استقلال است و علیرضا حقیقی، ملی پوش سابق فوتبال ایران که برای رسیدگی به بیماری مادرش به تهران بازگشته و تمرینات خود را در مجموعه انقلاب پشت سر می گذارد. این دو، ظهر چهارشبنه بعد از یک مشاجره لفظی در بطن یک ماجرای حادثه ای قرار گرفتند که روایت هرکدام با دیگری متفاوت است.


خطیر، حقیقی را متهم به ضرب و شتم و شکستن بینی اش کرده و حقیقی ادعا می کند خطیر به او فحاشی کرده و ضرب و شتمی هم صورت نگرفته و او فقط معاون باشگاه استقلال را هل داده است. اما در حالی که هواداران، چاقوی گداخته خود را به سوی مکاتب اخلاقی تیم های یکدیگر نشانه می رفتند، یک ویدیوی کوتاه از مقابل هتل محل اقامت استقلال در اهواز برگ دیگری بود که روی میز آمد. گادوین منشا، مهاجم سابق پرسپولیس، که در استقلال دوران خوبی را پشت سر می گذارد، در حال سوار شدن به اتوبوس است که دیوار گوشتی هواداران، او را در موقعیت نامناسبی قرار می دهد. در این بین ناگهان دستی از جمع موی او را می کشد و واکنش منشا، خشم کنترل نشده و ضربه ای به سمت چند هوادار وحشت زده است که بعد از آنچه انجام داده اند، از صحنه می گریزند. این موضوع هم بازتاب متفاوتی بین طرفداران دو تیم داشت. طبعا استقلالی ها سعی در دفاع از رفتار مهاجم تیمشان داشتند و پرسپولیس ها نیز یکصدا خواستار محرومیت این بازیکن بودند. بازیکنی که اگرچه کار ناشایست و غیر قابل دفاعی انجام داده، اما بهرحال بابت آنچه تعرض به وی خوانده شده، ممکن است لحظه ای کنترل خود را از دست داده باشد.

 

 

اما این پایان ماجراهای اکشن این هفته نبود. از واپسین ساعات پنجشنبه شب تا صبح جمعه، یک استوری در صفحات مختلف تلگرام شروع به تکثیر کرد. ویدیویی که توسط فرهاد مجیدی، مربی تیم فوتبال استقلال، در صفحه اینستاگرام قرار گرفت. مجیدی که توسط یک مامور راهنمایی رانندگی متوقف شده بود، در جریان یک مجادله به نحوه برخورد او اعتراض می کرد و مامور پلیس هم در دفاع از کار خود از مجیدی می خواست برای دادن تست، خودروی خود را ترک کند. این ویدیوی آخر موج تازه ای در بین فعالان فضای مجازی به خصوص توییتر ایجاد کرد و آنها از منظرهای مختلف شروع به نقد این حرکت فرهاد مجیدی کردند. در عین حال تعداد زیادی از هواداران استقلال نیز با کشف صفحه ای منتسب به مامور درگیر با مجیدی، مدعی شدند که او یک هوادار پرسپولیس است و احتمالا با قصد خاصی مربی محبوب آبی ها را متوقف کرده است. به این ترتیب حملاتی احساسی نشأت گرفته از تعصب هواداری به سمت صفحه او روانه شد.

 

اما در این بین، موضوع اصلی خطای ستارگان فوتبال عنان از کف داده ی ایران نیست. موضوع در نحوه برخورد طرفداران با قضایایی است که ممکن است با تغییر قهرمان و ضدقهرمان در هر باشگاهی رخ بدهد. پس همانطور که قابل پیش بینی بود، کمتر طرفداری به مخالفت با رفتار تند ستاره خطاکار منسوب به تیم خود پرداخت. چراکه به قول بسیاری از آنها، این جنگی است که هدف در آن وسیله را توجیه می کند. انگار که استقلال و پرسپولیس تبدیل به دو جبهه خیر و شر بسته به منظر هواداری شده و هر آنچه از هر یک از دو تیم به بیرون منعکس شود، واکنشی یکسان در پی خواهد داشت؛ واکنشی مبتنی بر تنفر و علاقه هواداران دو تیم که فعلا دوست ندارند سر به تن رقیبشان باشد.
از اینجا به بعد، تحلیل با جامعه شناسان است؛ آنهایی که وظیفه دارند تحلیل کنند چرا اخلاق در جامعه ایرانی، به خصوص در میان کسانی که به شدت درگیر فوتبال اند، تا این حد تحت تاثیر احساسات آنی و گذرا است.

مرتبط با موضوع

تبلیغات

اکوموتور

نظرسنجی

به نظر شما تیم ملی ایران به جام جهانی 2026 صعود میکند؟

گالری عکس

جدول