حضرت زهرا (س)

مسیری که مدعیان مالکیت استقلال و پرسپولیس باید طی کنند

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 522 ] - شنبه, 17 آذر 1397
مسیری که مدعیان مالکیت استقلال و پرسپولیس باید طی کنند

یکی از ماجراهایی که همیشه در پس بحث خصوصی‌سازی باشگاه‌های سرخابی به وجود می‌آید، ماجراهای مدعیان خرید این دو باشگاه است و جریان‌هایی که بع...

یکی از ماجراهایی که همیشه در پس بحث خصوصی‌سازی باشگاه‌های سرخابی به وجود می‌آید، ماجراهای مدعیان خرید این دو باشگاه است و جریان‌هایی که بعد از این ادعاها به راه می‌افتد.

هنوز چیزی از اعلام لزوم خصوصی‌سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نگذشته که انواع و اقسام خریداران برای خرید صف کشیده‌اند. خریدارانی که با رقم پایه 500 میلیاردی برای فروش هیچ مشکلی ندارند و با کلکسیونی از وعده‌های رنگارنگ سعی دارند از هواداران دلبری کنند. داستان‌های این خریداران عجیب، تا پایان سال که پروسه خصوصی‌سازی به بار بنشیند، می‌تواند به یکی از معضل‌های جدی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تبدیل شود.

واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی، یکی از کلیشه‌ای‌ترین و بی‌نتیجه‌ترین بحث‌هایی بوده که در فوتبال مطرح شده است. حساسیت این دو باشگاه و طرفداران پرشمارشان در کنار روندی که خصوصی‌سازی باید طی کند، همه از مسائلی است که اجرای صد در صدی آن را هر بار به تعویق می‌اندازد.

در روزهایی که شاید همه توجه‌ها به روند قانونی این واگذاری باشد و مقدماتی که برای آن مورد نیاز است، اتفاقات اصلی خصوصی‌سازی بین هواداران، در شبکه‌های اجتماعی و سطح جامعه در حال رخ دادن است. بین افرادی که مدعی خریدن دو باشگاه استقلال و پرسپولیس هستند و چند قدمی از روال قانونی این واگذاری پیش‌تر رفته‌اند.

از وقتی که اعلام شد که سازمان خصوصی‌سازی بار دیگر بحث خصوصی‌سازی این دو باشگاه را مطرح کرده و از وزارت ورزش خواسته که مقدمات این کار را فراهم کند، درخواست‌ها برای خرید دو باشگاه به طور غیررسمی در شبکه‌های اجتماعی و خبری دست به دست می‌شود.

در شرایطی که زمزمه‌ها درباره خرید این دو باشگاه از سوی دو اپراتور تلفن همراه قوت می‌گرفت، شرکت پیشکسوتان پرسپولیس با مطرح کردن درخواست خرید باشگاه پرسپولیس در رقابت با خریداران دیگر قرار گرفته است. این تصمیم شرکت پیشکسوتان اما به هیچ عنوان به مذاق هواداران پرسپولیس خوش نیامده است. بزرگ‌ترین نقدی که به تصمیم شرکت پیشکسوتان وارد می‌شود این است که هواداران نمی‌خواهند پیشکسوتان باشگاه از قامت پیشکسوتی خود خارج و وارد مقوله‌های پیچیده‌ای چون باشگاهداری شوند.

شرکت پیشکسوتان که در رأس هیأت مدیره خود علی‌ پروین را دارد، مدتی است برخی فعالیت‌های تجاری و اقتصادی خود را آغاز کرده است. پروین، جاسمیان، ذوالفقارنسب، استیلی، جمعه ای، شیرینی و مهدی محمد‌نبی هفت عضو هیات مدیره این شرکت هستند. نا‌گفته نماند که حضور سعید شیرینی در جمع پیشکسوتان و فعالیتش به‌عنوان مدیرعامل در این شرکت، یکی از محکم‌ترین دلایلی است که هواداران را نسبت به واگذاری پرسپولیس به این شرکت خوش‌بین نمی‌کند. به هر حال شیرینی با توجه به پیشینه‌ای که دارد، هرگز نتوانسته بین هواداران محبوب باشد و به همین خاطر حالا حضورش به‌عنوان خریدار باشگاه نمی‌تواند اقبال عمومی را به دنبال داشته باشد.

با این حال اما شرکت پیشکسوتان جدی‌تر از آن است که انتقادها بتواند آنها را نسبت به تصمیم‌شان برای خرید باشگاه مأیوس کند. حتی با اینکه وزارت ورزش قیمت خرید باشگاه پرسپولیس را برای متقاضیان 500 میلیارد تومان اعلام کرده، باز هم آمادگی خود را برای خرید باشگاه با این قیمت اعلام کرده‌اند.

اعلام آمادگی جدی شرکت پیشکسوتان پرسپولیس برای خرید باشگاه، آن هم در حالی که هنوز مقدمات این کار چیده نشده، واکنش‌های مختلفی را در پی داشته و تا زمانی که نوبت به تصمیم‌گیری جدی برسد، می‌تواند تمرکز تیم را بر هم بزند.

استقلال هم البته وضعیتی بهتر از پرسپولیس ندارد. درست است درباره استقلال، یک خریدار واحد و جدی مثل پرسپولیس وجود ندارد اما اسامی مختلف و متعددی که در فضای مجازی برای خرید این باشگاه مطرح می‌شوند، استقلال را به مراتب بیشتر از پرسپولیس دچار سردرگمی می‌کند.

این روزها جریانات مختلفی که در فضای مجازی خود را مدعی مالکیت باشگاه استقلال می‌دانند، توجه اهالی فوتبال را به خود جلب کرده‌اند. این خریداران مجازی که حتی فعالیت بعضی از آنها مجاز نیست، با طرح ادعاهای بزرگ و واهی از جمله ساخت ورزشگاه اختصاصی و خرید بازیکنان و مربیان گرانقیمت خارجی و ارائه دورنماهای رویایی در آینده‌ای نزدیک، خود را محق مالکیت باشگاه استقلال می‌دانند.

شکی در این نیست که صلاحیت هرکدام از مدعیان مالکیت دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، باید مورد تأیید وزارت ورزش قرار بگیرد و قطعاً روند واگذاری دو باشگاه بزرگ پرسپولیس و استقلال به گونه‌ای پیش می‌رود که بدون بررسی و تحقیق دو باشگاه را به دست هر کسی که ادعای خرید داشته باشد، نمی‌دهند.

موضوع اما جریانی است که به بهانه خرید دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از سوی برخی به راه می‌افتد و بهره‌برداری‌هایی که در این بین صورت می‌گیرد و تنش‌هایی که می‌تواند به باشگاه‌ها منتقل شود.

به همین خاطر است که شاید حتی پیش از هر مقدمه‌سازی دیگری، باید فکری به حال مدعیان خرید باشگاه‌های سرخابی کرد. تا پایان سال که مراحل خصوصی‌سازی عملی شود، چه مشکلاتی می‌توانند برای این دو باشگاه ایجاد کنند.

مرتبط با موضوع

تبلیغات

اکوموتور

نظرسنجی

به نظر شما تیم ملی ایران به جام جهانی 2026 صعود میکند؟

گالری عکس

جدول