حضرت زهرا (س)

سبک زندگی سوپراستار حلقه مفقوده فوتبال ایران

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 541 ] - شنبه, 21 بهمن 1396
سبک زندگی سوپراستار حلقه مفقوده فوتبال ایران

سبک زندگی سوپراستار حلقه مفقوده فوتبال ایران       چند روزی است که جامعه فوتبال در نگرانی سلامت جوان اول تیم استقلال، مهدی قائدی است، فوتبالیست...

سبک زندگی سوپراستار حلقه مفقوده فوتبال ایران

 

 

 

چند روزی است که جامعه فوتبال در نگرانی سلامت جوان اول تیم استقلال، مهدی قائدی است، فوتبالیست با استعدادی که با تکنیک و توانایی فنی خوب خود بارقه‌­ای از امید را در دل اهالی فوتبال ایجاد کرده بود اما یک تصادف شوم باعث شد این جوان به جای آن که این روزها برای درخشش در زمین فوتبال تلاش کند، روی تخت مراقبت‌های ویژه بیمارستان برای حفظ جان خود بجنگد.

شنیده­‌ها حاکی از آن است که مهدی قائدی همراه با چند نفر از دوستان خود در حوالی نیمه شب در اثر سرعت زیاد اتومبیل دچار حادثه شده است. گذشته از این که امکان تصادف برای هر انسانی متحمل است اما سوال اصلی این است که یک بازیکن حرفه‌­ای فوتبال چرا تا این ساعت از شب بیدار است و به جای استراحت و تجدید قوا، با دوستان خود زمان را سپری می­‌کند؟

مهدی قائدی و مهدی قائدی­‌ها تا چه اندازه صاحب یک سبک زندگی با ثبات و سلامت هستند؟ آیا این بازیکنان به اندازه کافی آگاهی دارند که برای دوام داشتن در صحنه قهرمانی چگونه از خود مراقبت کنند؟ روی سخن بیش از آن که با این بازیکن جوان باشد، با باشگاه‌­ها و متولیان فوتبال است که تا چه میزان در ارتباط با سبک زندگی سالم و مناسب به این بازیکنان آموزش می­‌دهند؟ باشگاه‌­ها همگی کلمه فرهنگی را در عنوان باشگاهی خود یدک می­‌کشند اما تمام نیرو و توان خود را بر نتایج کوتاه مدت متمرکز کرده‌اند.

اگر می­‌خواهیم از تمام ظرفیت یک بازیکن استفاده بهینه داشته باشیم باید آموزش شیوه صحیح زندگی قهرمانی را هم در دستور کار خود قرار دهیم. در حقیقت یک بازیکن جوان که به واسطه حضور در یک تیم فوتبال مجبور به زندگی بیرون از محیط خانوادگی و نظارت­‌های والدین است تا اندازه‌ای در معرض آسیب‌ها است. این فرد قرار است ارزش‌­های فکری و اساسی زندگی خود را از کدام نهاد خانواگی، دوستانه و اجتماعی کسب کند؟

با نگاهی به فوتبال روز دنیا و ستارگان آن می‌­فهمیم که این بازیکنان پس از کشف شدن و رسیدن به تیم­‌های مطرح ضمن تلاش برای بهبود وضعیت فنی خود به هیچ وجه از توجه به سبک زندگی قهرمانی غافل نیستند اما این سبک زندگی قهرمانی شامل توجه به چه مواردی است؟ مواردی چون ساعت خواب، نوع لباس پوشیدن، میزان و نوع معاشرت با دوستان، نحوه استفاده صحیح از مزایای مالی کسب شده، چگونگی حضور و استفاده از فضای مجازی، توجه به فلسفه لذت طلبی، نحوه مواجهه صحیح با هواداران، تغذیه مناسب و پیگیری زندگی برنامه­‌ریزی شده و کار بر روی قوی کردن ذهن و ...

به این نکته باید توجه داشته باشیم که مطرح شدن در فوتبال به ویژه در تیم­‌های بزرگ سبب می‌شود یک بازیکن جوان که شاید تا به حال کمتر مورد توجه حتی اقوام و آشنایان قرار گرفته بود، ناگهان مورد توجه میلیون‌­ها نفر قرار بگیرد. از طرف دیگر امکانات مالی جدیدی برایش ایجاد می­‌شود (مثل اتومبیل لوکس و ...) و رسانه‌ها هم به او خواهند پرداخت. هضم این همه توجه برای یک جوان مستعد اما آموزش ندیده راحت نیست و بسیاری از این استعدادها پس از رسیدن به اولین موفقیت‌های چشم‌گیر، با بی‌توجهی به سبک زندگی قهرمانی خود، عمر ورزش قهرمانی خود را کوتاه کرده و از دوران اوج فاصله می‌گیرند. مثلا بازیکنی که می‌توانست ۱۰ سال در اوج باشد، به تدریج از صحنه اول فوتبال محو می‌­شود. البته شاید کمترین تقصیر در این مورد متوجه خود بازیکن باشد زیرا وقتی آموزش و نظارت وجود نداشته باشد، چطور می­‌توانیم از بازیکن طلب کنیم که باید این‌ها را بداند و به آنها عمل کند؟

بازیکنان جوان فوتبال خوب است هنگامی که از بازیکنان بزرگ الگو می­‌گیرند تنها به تکنیک، ثروت، اتومبیل و لباس پوشیدن این قهرمانان توجه نکنند، بلکه به سبک زندگی سلامت آنها نیز توجه کنند. قهرمانی چون "کریستیا نورونالدو" با سبک زندگی خاص خود حتی در سنی که بسیاری از بازیکنان خود را بازنشسته اعلام می‌­کنند، مرد سال فوتبال جهان می­‌شود. بازیکنی که مدعی است ۵۰ هفته از سال را بین ساعات ۱۰ شب تا ۶ صبح به خواب می‌­رود. بسیاری از نکات دیگر توسط رونالدو و رونالدوها رعایت می­‌شود و دوره اوج آنها را طولانی­‌تر می­‌کند. در ایران هم راز تداوم بازیکنان چون ابراهیم صادقی، مهدی رجب­‌زاده و ... جز رعایت کردن این سبک زندگی نیست.

همه ما امیدواریم این حادثه تلخ پایان ناخوشایندی برای «باشوی دوست داشتنی فوتبال» به همراه نداشته باشد و ما باز هم درخشش مهدی قائدی را در زمین فوتبال شاهد باشیم اما پایان خوش‌­تر زمانی رقم می­‌خورد که باشگاه­‌های فوتبال به طور جدی در کنار آماده‌­سازی فنی بازیکنان، آموزش و نظارت بر سبک زندگی قهرمانی آنها را در دستور کار قرار دهند تا پس از این کمتر مشاهد چنین مواردی باشیم.

مرتبط با موضوع

تبلیغات

اکوموتور

نظرسنجی

به نظر شما تیم ملی ایران به جام جهانی 2026 صعود میکند؟

گالری عکس

جدول