با اعلام نتیجه نهایی نظرسنحی، علی کریمی با ۲۸ درصد آرا، محبوب ترین بازیکن دو دهه اخیر پرسپولیس انتخاب شد و عابدزاده و دایی هم هر یک با ۲۱ درصد، به ترتیب دوم و سوم شدند.
یکی دیگر از برنامه های تلویزیونی نود با اجرای عادل فردوسی پور روی آنتن رفت تا هم به بررسی اتفاقات آخرین هفته لیگ بر تر فوتبال ایران و هم در آستانه آغاز لیگ قهرمانان آسیا به بررسی و ضعیت نمایندگان ایران در این رقابت ها بپردازد و هم اینکه به مسائل حاشیه ای مانند انتخابات هیأت فوتبال تهران نیم نگاهی داشته باشد.
سؤال پیامکی این هفته نود، جالب و چالش برانگیز بود؛ سؤالی که فردوسی پور را تا پایان برنامه بار ها و بار ها مجبور کرد درباره آن توضیح دهد. انتخاب بهترین بازیکن دو دهه اخیر پرسپولیس، موضوع مسابقه پیامکی نود این هفته بود و مخاطبان باید از میان کریم باقری، علی دایی، احمد رضا عابدزاده، علی کریمی و مهدی مهدوی کیا، یکی را انتخاب می کردند.
نگاهی به همین اسامی هم نشان می دهد چه رقابت سختی برای انتخاب محبوب ترین بازیکن این باشگاه وجود دارد. عادل فردوسی پور در توضیح این نظرسنجی گفت: قرار است ما محبوب ترین بازیکن ایرانی را انتخاب کنیم. به همین دلیل، طی سه شب محبوب ترین بازیکنان پرسپولیس، استقلال، و سایر بازیکنان را انتخاب خواهیم کرد که امشب نوبت پرسپولیس است. با کلی تحقیق به این پنج گزینه از پرسپولیس رسیدیم که در این بین افشین پیروانی با یازده سال سابقه کاپیتانی پرسپولیس و رضا شاهرودی هم خیلی نزدیک بودند و می توانستند قرار بگیرند. بازیکنانی چون بهروز رهبری فرد، ادموند بزیک و محسن خلیلی و حمید استیلی هم از پرسپولیس و محبوب بودند و نشد در بین گزینه ها قرار بگیرند. بازیکنانی چون فرشاد پیوس و مجتبی محرمی هم چون در این دو دهه در سطح اول فوتبال نبودند، در نظرسنجی قرار نگرفتند.
او ادامه داد: برای استقلال ما خودمان دو گزینه که محبوبیتشان نیازی به اثبات ندارد، یعنی علیرضا منصوریان و فرهاد مجیدی را از قبل انتخاب کرده ایم و برای انتخاب سایر گزینه ها در سایت نظرسنجی قرار داده ایم. از بین ۱۵ بازیکنی که در سایت قرار دارند، با کمک مخاطبان سایر گزینه های نظرسنجی را انتخاب می کنیم. در نهایت یک شب نیز تا پایان فصل به نظرسنجی گزینه های غیر پرسپولیسی و استقلالی اختصاص می دهیم و در آن از میان بازیکنانی چون جواد نکونام، محرم نویدکیا، رضا قوچان نژاد، خداداد عزیزی و... محبوب ترین بازیکن را انتخاب می کنیم تا به نظرسنجی نهایی راه پیدا کرده و محبوب ترین بازیکن دو دهه اخیر را مشخص کنیم.
در این برنامه، ابراهیم میرزابیگی، کار شناس داوری برنامه بود که فردوسی پور را تا پایان برنامه همراهی کرد و بعد از برگزاری قرعه کشی برنامه، خلاصه بازی نفت تهران و الجیش قطر به عنوان اولین بخش برنامه پخش شد؛ دیداری که با برتری شاگردان علی منصوریان همراه بود و ایران را صاحب چهارمین نماینده در آسیا کرد.
با پخش بازی سایپا و فولاد خوزستان، بررسی بازی های لیگ اغاز شد؛ بازی که به پیروزی تیم «مهد کودک» سایپا انجامید. شجاعت مجید جلالی در این بازی و استفاده از بازیکنان ۱۶ و ۱۷ ساله موجب شد تا نود، یکی از همان آیتم های آنالیز معروفش را به بررسی عملکرد جلالی در بازی دادن به جوانان اختصاص دهد؛ آنالیزی که نشان می داد، جلالی هر جا بوده، به بازیکنان جوان زیادی میدان داده و نتیجه آن را هم دیده و در حال حاضر هم در سایپا و تا اینجای کار از یازده بازیکن زیر ۲۳ سال استفاده کرده است.
پخش بازی پرسپولیس و صبا و حاشیه های آن هم بخش دیگر نود بود؛ جایی که شاگردان درخشان بار دیگر در آزادی متوقف شدند تا بعد از پیروزی در آخرین داربی، دیگر در ورزشگاه آزادی رنگ پیروزی را به خود نبینند. اعتراض هواداران پرسپولیس به نتایج این تیم و حمید درخشان هم بخش هایی از این گزارش بود. با این حال، بازیکنان پرسپولیس در مصاحبه های پایان بازی خود مدعی بودند تیم خوب بازی کرده و آن ها تنها بد شانس بودند. محمد نوری کاپیتان پرسپولیس هم به گزارشگر نود گفت، مثل آ. ث میلان و منچستر که گاهی دچار بحران می شوند ما هم یک فصل نتایج مطلوبمان را کسب نکردیم، ولی همچنان هواداران بزرگ ترین سرمایه ما هستند.
دیدار دیگری که روی آنتن رفت، خلاصه دربی اصفهان بود. زیبا ترین بازی هفته گذشته که در میان باد و باران اصفهان به تساوی یک بر یک دو تیم انجامید؛ اما آنقدر جذابیت داشت که یکی دیگر از آنالیزهای نود دیشب را به خود اختصاص دهد. در این آنالیز عملکرد قاسم حدادی فر و کاوه رضایی از ذوب آهن و موسایوف از تیم سپاهان مورد تمجید قرار گرفت. برای مثال کاوه رضایی بازیکن جوان ذوب آهن با ۴۰ لمس توپ، ۲۲ پاس و آمار ۷۷ درصد دقت پاس عملکرد خیره کننده ای از خود در این بازی بر جای گذاشت.
گزارش تقویم نود پخش شد که از جمله آیتم های تقویم این هفته، تولد کریم باقری و محمد خاکپور در یکم اسفند، تولد روبرتو باجو در ۱۸ فوریه، تولد مایکل جردن اسطوره بسکتبال در ۱۷ فوریه و تولد محمدرضا حیدریان در ۲۸ بهمن بود. از دیگر اتفاقات این هفته، برد دوم اسفند سال ۷۴ پرسپولیس برابر استقلال اهواز در فصلی با قهرمانی عجیب پرسپولیس با وجود فاصله ۱۳ امتیازی با صدر جدول بود. سالگرد امضای قرارداد ترکمنچای هم اول اسفند بوده که با این بهانه برنامه نود قراردادهای علی دایی و رضا حقیقی با پرسپولیس و بازیکنان خارجی این سال ها با استقلال را به قرارداد ترکمنچای فوتبالی تشبیه کرد.
مسعود حسن زاده، مهاجم جوان ذوب آهن، میهمان حضوری برنامه بود. وی با بیان اینکه اهل منطقه پیروزی تهران است، به سیر حضورش در تیم های جوانان استقلال، امید داماش تهران، نفت تهران، مس رفسنجان، داماش گیلان و ذوب آهن اشاره کرد. حسن زاده زمانی که جوان تر بود، مصاحبه ای با یکی از روزنامه ها انجام داده بود که در آن مصاحبه اعلام کرده بود، طرفدار استقلال تهران است.
مهاجم ذوب آهن همچنین گفت، گذرنامه اش را برای حضور احتمالی در تیم ملی برای بازی با سوئد و شیلی تحویل داده است. حسن زاده گفت: فوتبال را از محله های تهران و در تیم «شهید ایزد پناه» آغاز کردم و حدود شانزده سالگی به تیم جوانان استقلال پیوستم. پس از جوانان استقلال به تیم داماش جوانان تهران رفتم، سپس در نفت تهران حضور یافتم و در آنجا بازی به من نرسید و به لیگ یک رفته و در تیم مس رفسنجان حضور یافتم و سپس به داماش گیلان رفتم.
وی افزود: مشکلی با تعویض ندارم و اگر مربی صلاح بداند من را تعویض می کند و اعتراضی نمی کنم. وی در مورد آینده خود اظهار داشت: به اروپا فکر می کنم و ۱۰۰ درصد تمام برنامه ام ترانسفر از ذوب آهن به اروپاست. من سنی ندارم که الان به کشورهای عربی بروم و انشاءالله اول به تیم ملی و سپس به باشگاه های اروپایی راه پیدا می کنم. حسن زاده در مورد شادی پس از گل خود گفت: به سبک رونالدو شادی می کنم.
در ادامه، گزارشی از تمرین پرسپولیس و صحبت های بازیکنان و هواداران این تیم در آستانه بازی آن ها برابر لخویا در لیگ قهرمانان آسیا پخش شد و بعد از آن هم گزارش نود تا نود به بررسی حواشی فوتبالی یک هفته اخیر پرداخت. گزارش عملکرد لژیونر ها و همچنین نود درجه دیگر گزارش های حاشیه ای نود دیشب بود.
با پخش خلاصه بازی استقلال و گسترش، بحث محرومیت و تعلیق کرار جاسم هم به میان امد. عادل فردوسی پور در برنامه نود از محرومیت کرار و تعویق ناگهانی محرومیت او برای بازی گسترش فولاد ـ استقلال گفت. او احمدرضا براتی، کار شناس حقوقی را روی خط آورد. براتی در مورد ماجری پرونده محرومیت کرار جاسم گفت: «اولا اینکه ما فهمیدیم این مسائل که به نبی نسبت داده می شد، درست نبود چون در زمانی که ایشان در فدراسیون نیستند هم این اتفاق رخ داد. پرونده کرار سه مرحله داشت که هر سه تصمیم کمیته انضباطی مشکل دار بود. رأی اولیه که صادر شد، همان طور که خود کمیته انضباطی هم متوجه شد از حیث ماده مورد استناد اشتباه بود. چون او به دلیل اعتراض به داور اخراج شده بود و باید با همین موضوع محروم می شد. اما این رأی قطعی بود و تجدید نظر خواهی که از طرف باشگاه استقلال صورت گرفت هم قابل استناد نبود. دادگاه جاسم کرار اعتراض به داور و خروج از زمین مسابقه بود و میلیون ها نفر آن را دیدند؛ بنابراین، چیزی نبود که پنهان مانده باشد. نه طرح نظرخواهی ویژه درست بود، نه قبول آن. این رأی باید بلافاصله اجرا می شد ».
او ادامه داد: «شما که رأی را صادر کرده اید، چطور جلوی اجرای آن را گرفته اید؟ رأی اول اشتباه بود. نقض رأی قطعی هم اشتباه بود؛ کاری که کمیته انضباطی می توانست بکند این بود که با توجه به ماده ۴۲ آیین نامه انضباطی یک رأی اصلاحی صادر و ماده مورد استناد را اصلاح کنند. رأی کرار ۹ روز معطل مانده. در آیین نامه انضباطی ما نوآوری صورت گرفته که گفته اند، کمیته استیناف می تواند رأی را عوض کند؛ اما این یک استثناست و نمی توانیم آن را به همه مسائل ارتباط بدهیم. بنابراین کمیته انضباطی حق نداشته، اختیار کمیته استیناف را برای خودش قائل شود و این کار را انجام دهد. همان طور که آن بخشش اجحاف در حق تیم های دیگر بود، اضافه شدن آن هم اجحاف در حق استقلال بود ».
پس از او، محسن بزرگی معاون حقوقی و انضباطی باشگاه استقلال روی خط آمد و گفت: «ما اعتراض داریم به این رأی. کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در اثر ازدحام پرونده ها و کثرت موضوعاتی که کمیته باید بررسی کند با یک کم دقتی مواجه شده است. باشگاه استقلال مخدوش بودن رأی محرومیت کرار جاسم را به حق تذکر داد، ولی متأسفانه تشدید این حکم این شائبه را به ذهن تبادر می کند که اعضای کمیته انضباطی از تذکر باشگاه استقلال ناراحت شده اند. آن ها با تشدید این حکم غیر مستقیم این پیام را دادند که باشگاه ها بخش انضباطی خود را تعطیل کنند تا کسی دیگر پیگیر این موضوعات نشود. در موضوع کرار جاسم چند بی دقتی مهم صورت گرفته است. تأکید می کنم بی دقتی تا باعث تکدر خاطر نشود و لجبازی هایی ایجاد شود ».
بزرگی گفت: «اولین بی دقتی کمیته انضباطی استناد به بند دو ماده ۶۷ آیین نامه انضباطی بود که اعتراض علنی به داور است، در کنفرانس های خبری. اصلا ربطی به ماجرای کرار پیدا نمی کرد. دومین بی دقتی، رسیدگی ماهیتی به تجدید نظر خواهی باشگاه استقلال بود. مگر باشگاه استقلال در این مورد محروم شده بود که کمیته انضباطی ورود کرد؟ قاعده این است که محکوم علیه می تواند به حکم صادره اعتراض کند؛ بنابراین، کمیته انضباطی باید درخواست ما را رد می کرد. سومین اشتباه کمیته انضباطی نقض قاعده اصلاح رأی به ضرر معترض است. ما یک قاعده ای داریم به قاعده منع تشدید مجازات. اگر متخلف بداند که اگر تجدید نظر خواهی کند، ممکن است تشدید می شود در اعمال حق خودش دچار تردید می شود ».
عادل فردوسی پور قصد داشت با اسماعیل حسن زاده رئیس کمیته انضباطی هم تماس بگیرد که حسن زاده تماس های برنامه نود را بی پاسخ گذاشت.
بررسی وضعیت تیم نفت مسجد سلیمان ـ که این روز ها با مشکلات بزرگ مالی دست و پنجه نرم می کند ـ هم بخش دیگر این برنامه بود. مسعود رضاییان، مدیرعامل نفت مسجد سلیمان روی خط تلفنی برنامه آمد و اظهار داشت: برای رفع مشکلات تیم به دنبال دریافت وام کالا بودیم! به ما گفتند باید ۲، ۵ میلیون تومان بدهید تا ۱۰ تا به آن اضافه شود و در مجموع ۱۲، ۵ میلیون وام به شما بدهیم که آن قدر طول کشید که دیگر فایده ای نداشت. خوشبختانه یک اسپانسر پیدا کردیم و توانستیم پول سفر و پاداش بچه ها را با تبلیغ روی پیراهنمان تأمین کنیم.
من نمی دانم چرا تیم های شهرستانی همیشه از نظر مالی دچار مشکل هستند. باید بگویم نفت مسجد سلیمان تیمی نفتی است و خیلی بد است که برای رفتن به یک سفر دچار مشکل شود.
باید از سعدی و مولانا و نظامی و سایر شعرا تشکر کنم که هر هفته با توسل به یکی از این ها برای بچه ها قصه و داستان گفتم و اینکه مشکلات حل می شود و هفته بعد پول می رسد و تیم را جلو آوردیم. دیگر نمی توانستیم برای بچه ها قصه بگوییم و با توجه به اینکه قول داده بودیم بعد از این بازی پول می دهیم، نمی توانستیم به قولمان عمل نکنیم.
بچه ها حق داشتند تا طلب ۴۰ درصدی شان را نگیرند، تمرین نکنند و من از آن ها حمایت می کنم. یکی از بازیکنان ما چک داشته و دستگیرش کردند و یکی دیگر هم دنبالش هستند و من حق می دهم آن ها تمرین نکنند.
شرکت های نفتی خصوصی می توانند با تبلیغ روی پیراهن های ما، تیم نفت مسجد سلیمان را یاری کنند. ما با بودجه بسیار پایین تیممان را پیش می بریم و اگر قرار باشد برای پرداخت این بودجه نیز مشکل به وجود آید، دیگر واقعا بی انصافی است.
انتخابات هیأت فوتبال استان تهران هم از دیگر موضوعات مورد توجه برنامه این هفته نود بود. ابتدا گزارشی انتقادی از نحوه برگزاری انتخابات و تمدید دوران ریاست حبیب الله شیرازی پخش شد. سپس عادل فردوسی پور اعلام کرد، قرار بوده مناظره ای با حضور بهنام ابوالقاسم پور (منتقد) و عابدینی (دبیر هیات فوتبال) برگزار شود که عابدینی تلفن خود را خاموش کرده و به برنامه هم نیامده است. به همین دلیل، ابوالقاسم پور روی خط برنامه نود آمد و گفت: من از آقای گرشاسبی (مدیر کل جدید اداره ورزش و جوانان تهران) ناراحتم که چرا به این موضوع ورود نکرد. این انتخابات از قبل چیده شده بود.
صحبت های ابوالقاسم پور با درخواست فردوسی پور و به خاطر کم بودن وقت برنامه قطع شد تا رسیدگی به این موضوع به هفته های بعد موکول شود. با اعلام نتیجه نهایی نظرسنحی، علی کریمی با ۲۸ درصد آرا محبوب ترین بازیکن دو دهه اخیر پرسپولیس انتخاب شد و عابدزاده و دایی هم هر یک با ۲۱ درصد، به ترتیب دوم و سوم شدند.