ترميم در پرسپوليس
وضعيت استقلال در فصلي که گذشت اما با پرسپوليس متفاوت بود.
دوباره پايان مسابقات باشگاهي و دوباره تغييرات در هيأتمديره دو باشگاه پرطرفدار پايتخت؛ از مدتي قبل گفته ميشد قرار است تغييراتي در هيأتمديره دو باشگاه پرسپوليس و استقلال تهران انجام شود و اين شايعهها حتي قبل از پايان ليگ هم شنيده ميشد اما وزارت ورزش همهچيز را به پايان ليگ موکول کرده بود. فصل هم تمام شد اما هر دو باشگاه از مرحله گروهي ليگ قهرمانان آسيا به مرحله حذفي رسيدند و اين باعث شد تغييرات به عقب بيفتد ولی بهزودي شاهد اين تغييرات خواهيم بود. بازيهاي رفت مرحله يکهشتم نهايي ليگ قهرمانان آسيا برگزار شده و بازيهاي برگشت هم روزهاي دوشنبه و سهشنبه همين هفته برگزار خواهند شد. استقلال در بازي رفت پيروز شده و اميد زيادي به صعود دارد. پرسپوليس هم باوجود تساوي خانگي در بازي رفت، نااميد نيست اما نتيجه بازيهاي برگشت هر چه باشد؛ دو تيم صعود کنند يا حذف شوند، تغييرات اجتنابناپذير است. اگر حذف شوند که بايد خودشان را براي مرداد و آغاز ليگ هفدهم آماده کنند. اگر هم صعود کنند بازيهاي مرحله يکچهارم نهايي ليگ قهرمانان آسيا در اواخر مرداد برگزار ميشود؛ بنابراين فرصت کافي براي اعمال تغييرات در هيأتمديره وجود دارد. محمدرضا داورزني، معاون ورزش قهرماني و حرفهاي وزارت ورزش و جوانان دراينباره گفته است: «در يکي، دو هفته آينده اعضاي هيأتمديره دو باشگاه استقلال و پرسپوليس ترميم خواهند شد، سپس آنها اگر خواستند تغييراتي در مديريت باشگاه داشته باشند، آن را اعمال خواهند کرد. مديران پرسپوليس و استقلال عملکرد خوبي در اين فصل داشتند و يکي از آنها تيمش قهرمان شد و ديگري عنوان نايبقهرماني را از آنِ خود کرد. پس از انتخاب اعضاي جديد هيأتمديرههاي استقلال و پرسپوليس، آنها برنامههاي مديران عامل دو باشگاه را خواهند گرفت و درمورد مديران سرخابيها تصميمگيري خواهند کرد.»
پرسپوليس؛ قهر مديرعامل و حمايت وزارتخانه
باشگاه پرسپوليس فصل آرام و موفقي را پشتسر گذاشت؛ البته بهجز اين اواخر که درگير اعتصاب بازيکنان و قهر علياکبر طاهري، مديرعامل باشگاه شده بود. پرسپوليس با هدايت برانکو ايوانکوويچ بعد از 9 سال قهرمان ليگ شد و به مرحله حذفي ليگ قهرمانان آسيا هم رسيد. بازيکنان هم تا اواخر سال 1395 دريافتي خوب و معقولي داشتند و هرازگاهي زمزمههاي نارضايتي بازيکنان اين تيم به گوش ميرسيد اما آنچه بعد از بازي برگشت پرسپوليس و الهلال عربستان رخ داد، کمنظير بود. بازيکنان در اعتراض به دريافتنکردن مبالغ اضافهاي که بهعنوان آپشن در قراردادشان ثبت شده بود و البته پاداش قهرماني در ليگ برتر اعتصاب کردند و حاضر نشدند سه روز تمرين کنند. دراينميان وساطت علياکبر طاهري هم نتيجهاي نداشت. او بعد از دومين روز اعتصاب به محل تمرين تيم رفت و از بازيکنان خواست اعتصاب را تمام کنند و به تمرين بپردازند اما بازيکنان روي او را زمين زدند! طاهري که اصلا توقع چنين رفتاري را نداشت بسيار ناراحت شد. او به بازيکنان گفته بود بهزودي مبالغ باقيمانده از قراردادشان را پرداخت خواهد کرد اما واريز فقط 10 درصد از باقيمانده قراردادها باعث ناراحتي بازيکنان شد. آنها در آخرين جلسهاي که با برانکو داشتند به او گفتند فقط تا پايان بازي برگشت با لخويا منتظر ميمانند و اگر به حق و حقوقشان نرسند اتفاق بدي ميافتد! اين خط و نشان اصلا به مذاق طاهري خوش نيامد و باعث شد او که از قبل از بازيکنان دلخوري داشت، قهر کند. طاهري دراينميان حتي بعضي روزها به دفتر باشگاه هم سر نزد. آخرينبار هم قبل از بازي با الوحده بود که به اردوي تيمش رفت؛ البته اواخر هفته گذشته اعضاي هيأتمديره باشگاه پرسپوليس يعني جعفر کاشاني، محمدرضا زادمهر، فرشيد گلزاده و حميدرضا گرشاسبي بههمراه طاهري جلسهاي با وزير ورزش و جوانان داشتند و در اين جلسه وزير از طاهري حمايت کرد. اين به آن معناست که به احتمال زياد، تغيير زيادي در هيأتمديره باشگاه رخ نخواهد داد؛ البته خبرهايي درباره رفتن زادمهر به گوش ميرسد. او قبلا هم از سمتش استعفا داده بود و به نظر ميرسد رفتن او و جايگزينشدن يک نفر ديگر تغيير عمده هيأتمديره باشگاه پرسپوليس باشد.
استقلال؛ از تشنج تا آرامش و باز هم طوفان!
وضعيت استقلال در فصلي که گذشت اما با پرسپوليس متفاوت بود. در همان هفتههاي نخست ليگ شانزدهم بود که سيدرضا افتخاري به جاي بهرام افشارزاده مديرعامل باشگاه شد. بههميندليل جو استقلال در ابتداي فصل کاملا متشنج بود. نتايج ضعيف استقلال در هفتههاي نخست و بهطور کلی در نيمفصل اول هم باعث تشديد تشنجها شد، تا جايي که دو جبهه متفاوت در هيأتمديره اين باشگاه تشکيل شد. چند نفر موافق ادامه عليرضا منصوريان در استقلال بودند و سرمربي استقلال تقريبا به همان تعداد مخالف هم داشت. حسن زماني، مسعود معيني و سيدرضا افتخاري، مرحوم منصور پورحيدري و شهاب جهانيان و شاهرخ سبکدست اعضاي هيأتمديره استقلال بودند. در نيمفصل اول مصاحبههاي گاهوبيگاه حسن زماني عليه منصوريان و بازيکنان، فضاي بيسابقهاي در باشگاه درست کرده بود. اين روند البته در نيمفصل دوم هم ادامه داشت و کار به جايي رسيد که منصوريان و بازيکنانش در برههاي از ليگ در مصاحبههايشان رسما از زماني بهعنوان معضل اصلي استقلال نام بردند! بالاخره هيأتمديره به زماني دستور داد که ديگر درباره مسائل فني تيم حرف نزند اما اين تنها مشکل استقلال نبود و مسئله مالي و عدم پرداخت بهموقع حقوق بازيکنان هم فشار زيادي به باشگاه وارد کرده بود. محرومشدن استقلال از فعاليت در نقلوانتقالات زمستاني، اوضاع را بدتر کرد و حتي شايعه برکناري اعضاي هيأتمديره و مديرعامل هم به گوش رسيد اما نتايج خوب استقلال در نيمفصل دوم، اوضاع را کمي آرام کرد؛ البته کار در استقلال هم به اعتصاب کشيد. حتي زودتر از پرسپوليس. اسفند 95 بازيکنان در اعتراض به دريافتنکردن حقوق و البته مصاحبههاي حسن زماني و بدقولي افتخاري در پرداخت حقوقها اعتصاب کردند. آنها هم دو، سه روز تمرين نکردند در همين احوال بود که شهاب جهانيان استعفا داد. منصور پورحيدري هم که در نيمفصل اول درگذشته بود و کسي جاي او را نگرفته بود. با اين تفاسير به نظر ميرسد حجم تغييرات در هيأتمديره اين باشگاه بيشتر از پرسپوليس باشد زيرا همين الان دو نفر از پنج نفر اعضاي هيأتمديره ديگر نيستند. خبرهايي درباره خروج حسن زماني از اين گروه هم شنيده ميشود که با توجه به حجم نارضايتيها از او، چندان بعيد نيست. از جواد قراب و علي جباري بهعنوان اعضاي جديد هيأتمديره استقلال نام برده ميشود و حتي ممکن است يک نفر ديگر هم به جاي افتخاري وارد هيأتمديره شود تا افتخاري فقط مديرعامل بماند و ديگر عضوي از هيأتمديره نباشد. ناگفته نماند که علي فتحاللهزاده هم هرازچندگاهي در طول فصل با مصاحبههايي سعي در فضاسازي براي بازگشت به استقلال داشت؛ اتفاقي که هم مخالفان زيادي دارد و هم موافقان زيادي. در هر صورت ابهامات درباره تغييرات هيأتمديره باشگاه استقلال خيلي بيشتر از هيأتمديره باشگاه پرسپوليس است و آنطور که از حرفهاي داورزني برميآيد، تغييرات در پرسپوليس را ميشود با واژه «ترميم» توصيف کرد و تغييرات استقلال را با «انقلاب»!