کلاهبرداری دلال بازداشتی به نام فدراسیون فوتبال
با روایت مشرق از اخبار گوشه و کنار ورزش همراه شوید.
المپیک ریو تا اینجای کار وفق مراد ما نبوده است. البته، هنوز زمان باقی مانده و امیدهای زیادی وجود دارد؛ اما ورزش کشور در این روزها با اتفاقاتی روبرو بوده که مروری بر برخی ناخوانده ها و ناشنیده ها جالب توجه است.
* یک دلال بازداشتی که مشهور به تبانی و فساد در فوتبال است، توانسته بار دیگر به برخی باشگاه ها نفوذ پیدا کند. وی که سابقه سیاهی از تخلفات را در گذشته خود دارد، این روزها در تیمهای دسته اولی خود را به عنوان فردی نزدیک به سازمان لیگ و برخی مقامات فدراسیون معرفی میکند. وی از این طریق توانسته برخی رانتها و عواید مالی را برای خود به وجود آورد. این دلال که سابقه بازداشت از سوی دستگاههای امنیتی را دارد، مدتها از فوتبال کنار رفته بود؛ ولی بار دیگر در این عرصه ظاهر شده و ادعاهایی غیرقانونی کرده که به عوایدی نیز دست یافته است.
* رقابتهای بزرگ ورزشی مانند المپیک و بازیهای آسیایی، همواره با لیست عریض و طویلی از میهمانان و همراهان همراه بوده است. در این بین، انتشار نام شماری از معاونان وزارت ورزش در فهرست اعزامی به ریو، در شرایطی که شخص وزیر ورزش راهی این میدان نشده، موجب انتقاد گستردهای شد. در این بین، کسب اطلاع شده شماری از مدیران دستگاه ورزش که در عناوینی پایینتر از معاون وزیر هستند، با تورهای مسافرتی عازم ریو شدهاند. اگرچه هنوز فهرست رسمی این اشخاص منتشر نشده؛ اما اطلاعات کسب شده حکایت از اتلاف بیت المال دارد. مشرق با کسب فهرست نهایی، نام این مدیران را که با تور راهی برزیل شده اند، اعلام خواهد کرد.
* بررسی موضوعی فدراسیون فوتبال نشان از آن دارد که بخش آموزش دچار یک نابسامانی و آشفتگی عجیب است. فردی که به یک باره و بدون سابقه ای مشخص در موضوع فوتبال، از سوی علی کفاشیان به عنوان رئیس کمیته آموزش فدراسیون انتخاب شد، نتوانسته اقدامی قابل توجه انجام دهد. بررسیها نشان میدهد که برگزاری کلاس های آموزشی در فدراسیون در انحصار شمار معدودی مدرس و حلقه محدودی دانشگاهی مرتبط با رئیس کمیته است که فاقد کارنامهای مشخص و درخشان در فوتبال کشور هستند. این انحصار که سالهاست در این مجموعه وجود دارد، عملا موجب عقب ماندگی و ضعف ساختاری فوتبال در زمینه آموزش شده است. این مشکل باعث شده که فوتبال ما یک پسرفت جدی داشته و با علم روز فاصله چند فرسخی داشته باشد.
* اگرچه هنوز المپیک ریو به پایان نرسیده و انتظار می رود سبد مدالی کاروان ایران سنگین تر شود؛ اما عملکرد ناامیدکننده برخی فدراسیون ها مانند دوچرخه سواری، دوومیدانی، قایقرانی، بوکس و ... باعث شده تا این نظریه در ورزش کشور قوت گیرد که در نگاه به این رویداد باید تجدیدنظری جدی صورت گیرد. شعار دوره های اخیر المپیک که تعداد بالای اعضای کاروان اعزامی است، باعث شده تا به هر نحو ممکن، فدراسیون ها به فکر جذب سهمیه باشند. باید در این زمینه بازنگری شود تا این سرمایه گذاری و حرکت در جهت کسب سهمیه نباشد و در جهت فدراسیون های مدال آور باشد. حضور و هزینه های هنگفت برای ورزش هایی که ورزشکاران ما در آنها صرفا یک زنگ تفریح هستند، جز سرخوردگی ملی و اتلاف بیت المال، نصیبی دیگر ندارد.
* گزارشهای دریافتی از شیوع استفاده از برخی مخدرها مانند ترامادول در بین بازیکنان فوتبال حکایت دارد. وقوع چندین حادثه در این زمینه هم موجب حساسیت افکار عمومی شده است. گویا این موضوع به رفتاری اپیدمی در بین برخی بازیکنان تبدیل شده و عملا به بلای فوتبال در این روزها تبدیل شده است. نکته تاسف برانگیز این است که برخی مربیان که حتی در لیگ برتر نیز شاغل هستند، در این باره محرک و عامل کشیده شدن بازیکنان به این ورطه هستند.
* موضوع زمینخواری در پیستهای اسکی، موضوعی است که بار دیگر در دستور کار برخی مراجع نظارتی قرار گرفته است. اخبار دریافتی حکایت از برخی واگذاریها دارد که پای برخی مسئولان اسبق این مجموعه را نیز پیش کشیده است. بطور مثال در پیستی مانند شمشک، فردی مدعی ملکی است که دقیقا در میانه پیست قرار دارد! به نظر میرسد باید ورودی جدیتر از سوی نهادهای نظارتی صورت گیرد تا مسببان این اتفاق شناسایی و با آنها برخوردی جدی شود.