عزل عجیب علیدوستی؛ درسی تازه از اساتید پرواز و حق التدریس نکته حائز اهمیت وجود امضای دو نفر از به اصطلاح کارش...
عزل عجیب علیدوستی؛ درسی تازه از اساتید پرواز و حق التدریس
نکته حائز اهمیت وجود امضای دو نفر از به اصطلاح کارشناسان علمگرا و قدیمی فوتبال ایران پای برگه اخراج علیدوستی از سرمربیگری تیم ملی نوجوانان در آستانه مسابقات آسیایی است که با گذشت چند روز از انتشار آن هنوز توسط رسانه ها و اهالی فوتبال هضم نشده است.آیا تنها ملاک اخراج چند شکست در بازی های دوستانه بود؟ علیدوستی که هم دوره ای هایش این روزها در لیگ برتر و دسته اول قراردادهای چندصدمیلیونی می بندند، تاکتیک جنجال و مصاحبه کی روش را بلد نیست تا از فدراسیون تاج امتیاز بگیرد.
چند روز از انتشار حکم عزل سرمربی موقر و پرتلاش تیم ملی فوتبال نوجوانان نمی گذرد اما هیچ رسانه ای نتوانسته حتی یک کلمه از این مرد آرام و جنتلمن علیه تصمیم برکنارکنندگانش منتشر کند. حمید عایدوستی خیلی بی سر و صداتر از انچه تصور می شد از سمت خود برکنار شد.
به گزارش تابناک ورزشی، حمید علیدوستی مهاجم مهارنشدنی فوتبال ایران در اوج روزهای جنگ در دهه 60 که مثل بسیاری دیگر از استعدادهای این سرزمین در بخش های مختلف به پای یک دهه دفاع ملت از مرز و بومش سوخت، بار دیگر با مظلومیت هر چه تمام تر با حکمی نانهربانانه از سوی فدراسیون مواجه شد تا مشخص شود فقط روزگار با او سر لج ندارد.
نکته حائز اهمیت وجود امضای دو نفر از به اصطلاح کارشناسان علمگرا و قدیمی فوتبال ایران پای برگه اخراج علیدوستی است که با گذشت چند روز از انتشار آن هنوز توسط رسانه ها و اهالی فوتبال هضم نشده است.
دقیقا 555 روز پیش هدایت تیم ملی نوجوانان فوتبال ایران در اواخر پاییز سال 93 بر دوش علیدوستی گذاشته شد. او با دعوت از خیل عظیمی از بازیکنان نوجوان از سرتاسر ایران گلچینی از بهترین ها را در قالب تیم ملی نوجوانان ایران، تابستان سال گذشته راهی رقابت های مقدماتی آسیا در تبریز کرد و مقتدارنه با این تیم ضمن کسب مقام قهرمانی جواز حضور در رقابت های قهرمانی آسیا را کسب نمود.
همه چیز طبق روال و برنامه پیش می رفت و علیدوستی طبق عادت همیشگی اش آرام و بی صدا به کارش ادامه می داد، مشکلات زیاد بودند، امکانات برای تیمی که بزرگسالانش سال هاست از داشتن یک زمین تمرین استاندارد محروم است آیا می تواند رضایت بخش باشد؟
بدون شک جواب منفی است ولی برخلاف کارلوس کی روش حتی یک بار هم سرمربی تیم ملی نوجوانان لب به اعتراض در این مورد نگشود و با همان روال همیشگی خود که در دوران بازیگری نیز با او بود راه را ادامه داد و فراتر از یک سرمربی یک معلم برای شاگردانی شده بود که او را به مانند پدر قبول داشتند.
مربیان و هر عضوی از جامعه فوتبال می دانند که در فوتبال پایه کار کردن، کار هر کسی نیست، این را از هر سرمربی چیره دستی بپرسید پاسخ مشابهی می دهد، ولی حمید به خوبی این توانایی را در وجود خود داشت چرا که ذات آرام او به خوبی شیطنت های درونی نوجوانان را از قالب منفی و مضر به یک انرژی مثبت درون زمین تبدیل می کرد. این نوجوان ها که در روزهای یادگیری هستند الان بدون چنین مربی بااخلاقی چه کار خواهند کرد؟ آنها به خوبی با حمید علیدوستی انس پیدا کرده بودند و حالا باید با مربی مشهدی کار کنند که هیچ شناختی از خلقیات اعضای این تیم ندارد و اصولا کارنامه اش برای قبول این سمت مشخص نیست.
تا آغاز بازی های قهرمانی آسیا فرصتی باقی نیست، آیا اساتیدی که برخلاف تزهای همیشگی شان در تلویزیون و رسانه ها، اقدام به برکناری سرمربی تیم ملی نوجوانان کرده اند تا کنون مطالعه ای در رابطه با کار کردن با تیم های پایه داشته اند؟
آیا تنها ملاک و معیار برای آنها همین چند شکست در بازی های دوستانه بود؟ به راستی فلسفه بازی دوستانه برای آنها درست تعریف نشده یا ما داریم اشتباه می کنیم و یا حمید علیدوستی کمی بیش از حد کم حاشیه بوده که کسی از برکناری بی دلیلش ابایی نداشته است!
چند روزی از این عزل ناعادلانه می گذرد اما هیچ رسانه ای صحبتی از جانب او نشنیده و در فدراسیون تاج که گویا فقط با مصاحبه و جنجال می شود امتیاز گرفت، چنین شیوه ای اخلاق گرایانه ای جوابی جز سکوت ندارد.
باید به برکنار کنندگان علیدوستی یعنی آقایان معینی و محصص که بالاخره از سفر خسته شدند و دقایقی را هم وقت کردند که در کنار سفرهای طولانی برای تدریس و البته دریافت حق ماموریت های دلاری ، به تیم های پایه داخلی هم توجه کنند تبریک گفت و کاش این بزرگواران از راه نرسیده بجای هماهنگ کردن زمان حضورشان روی آنتن برنامه های ورزشی و تکرار صحبت های کهنه و کسالت آور که اغلب هواداران بخاطر شنیدن های مکرر طی یک دهه گذشته آنها را از بر شده اند، کمی هم به حرف مربیان و دست اندرکاران تیم های پایه توجه می کردند تا شاید بتوانند مشکلی را از پیش پای آینده سازان فوتبال ایران بردارند گرچه با این سن و سال همین هم توقع زیادی است.
محصص و معینی که در گفتار دم از عقل گرایی و پرهیز از هیجانات در مدیریت فوتبال و همچنین اجتناب از تعویض مداوم سرمربی با هر نتیجه ای در فوتبال مدرن می زنند حالا باید در یک برنامه تلویزیونی هم حاضر شوند تا دلیل این تصمیم عجیب و بحث برانگیزشان را برای مردم شرح دهند.
چرا باید سرمربی که حدود یک سال و نیم توسط خودشان منصوب شده و با کمترین امکانات با یک گروه سنی نوجوان کار کرده و یک وابستگی عاطفی که اهمیتش صدها برابر بیشتر از مسائل فنی است بین او و بازیکنانش به وجود آمده، تنها و تنها به خاطر چند نتیجه ضعیف در بازی های دوستانه از سمت خود آن هم در فاصله چند ماه مانده به آغاز بازی های قهرمانی آسیا برکنار شود؟
مسلما دلیل شان هم که فنی نخواهد بود، اما ای کاش حمید علیدوستی که هم دوره ای هایش این روزها در لیگ برتر و دسته اول قراردادهای چندصدمیلیونی می بندند و در کنار آن از مزایای جذب چند بازیکن خاص هم بهره مند می شوند، برای یک مرتبه هم که شده کمی از خصلت همیشگی خود فاصله گرفته و لب به سخن می گشود تا بساط عیش فدراسیون نشین ها هم کمی مشوش شود گرچه در فوتبال ایران گوش کسی به این حرفها بدهکار نیست و واقعیت های اینچنینی در میان انبوه حواشی غالب بر متن گم می شود.