تیمی با آماده سازی بد در پی پایان دادن به درد چهل ساله حضور دوباره ایران بعد از چند سال در استرالیا و در شهر ملبورن به اندازه کافی خاطره انگیز است تا ام...
- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 1672 ] - شنبه, 20 دی 1393
تیمی با آماده سازی بد در پی پایان
دادن به درد چهل ساله
حضور دوباره ایران بعد از چند سال در استرالیا و در شهر ملبورن به اندازه کافی خاطره انگیز است تا امیدوار باشیم جو و اتمسفر جادویی این شهر برای تیم ملی کشورمان مؤثر واقع شود و ملی پوشان کشورمان بعد از سال ها، جام قهرمانی قاره کهن را بالای سر ببرند.
شانزدهمین دوره جام ملت های آسیا از ساعاتی پیش به میزبانی جدید ترین عضو کنفدراسیون فوتبال آسیا که حالا مهم ترین مدعی قهرمانی این رقابت ها هم هست، آغاز شد تا شانزده تیم بر تر قاره کهن، شانس خود را برای کسب جام قهرمانی در سرزمین کانگور ها بیازمایند. یکی از این تیم ها، تیم ملی کشورمان است که به دنبال کسب اولین قهرمانی آسیایی خود بعد از چهل سال است.
حضور دوباره ایران بعد از چند سال در استرالیا و در شهر ملبورن به اندازه کافی خاطره انگیز است تا امیدوار باشیم جو و اتمسفر جادویی این شهر برای تیم ملی کشورمان مؤثر واقع شود و ملی پوشان کشورمان بعد از سال ها جام قهرمانی قاره کهن را بالای سر ببرند؛ همان جامی که در دوران طلایی فوتبال کشورمان در دهه هفتاد میلادی سه بار آن را بالای سر برده و آقای فوتبال آسیا بودند.
حضور قابل توجه کشورمان در جام جهانی و حالا خیز یوزپلنگان برای کسب جام قهرمانی آسیا، موجب شده تا رسانه های معتبر پیش از جام ملت ها، تحلیل ها و گمانه زنی های خود را در خصوص سرنوشت تیم ملی کشورمان ارائه دهند. یکی از نکاتی که توجه برخی رسانه ها را به خود جلب کرده، تدارکات ضعیف تیم ملی ایران برای جام ملت های آسیاست؛ چیزی که کالوس کی روش هم بار ها و بار ها به آن اشاره کرده و از نبود اردوهای مناسب و بازی های تدارکاتی کافی نالیده است.
گلوبال اسپورت در تحلیل خود از تیم ملی کشورمان در آستانه جام ملت ها به این مسأله اشاره می کند و می نویسد: «تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت های آسیا با قطر، امارات و بحرین در گروه سوم قرار گرفته است. ایران که پیشینه سه قهرمانی در آسیا را دارد، روند آماده سازی بدی داشته و با این شرایط به دنبال قهرمانی چهارم در قاره کهن است.
از آخرین قهرمانی آن ها در آسیا نزدیک به چهل سال می گذرد؛ اما تیم تحت هدایت کارلوس کی روش پرتغالی به قهرمانی در این جام امید زیادی دارد. این مربی بر این باور است که تیمش در میان شانزده تیم حاضر در جام ملت های آسیا، دوران آماده سازی بدتری نسبت به سایرین داشته است. ایران با اینکه بهترین تیم آسیایی در رنکینگ فیفاست، به سختی می تواند در دیدارهای دوستانه برای خودش حریفی دست و پا کند. بسیاری از کار شناسان با وجود اطلاع از این شرایط، ایران را یکی از شانس های قهرمانی می دانند».
اما چهار دهه دور ماندن دست تیم ملی کشورمان از جام قهرمانی در آسیا علاوه بر اینکه برای خودمان موضوع مهم و جالب توجهی است، برای رسانه های خارجی هم که این بازی ها را رصد می کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است. AP چند روز پیش در گزارشی که در خصوص جام ملت ها منتشر کرده بود، از خیز ایرانی ها برای پایان دادن به یک «درد چهل ساله» نوشته بود.
در بخشی از گزارش AP آمده بود: «بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران، در حالی به استرالیا پا گذاشته اند که قصد دارند پس از چهل سال بار دیگر بتوانند قهرمانی در آسیا را کسب کنند. این تیم برای انجام این کار باید در مرحله گروهی از پس حریفانی که در غرب آسیا همسایه آن ها هستند، برآید.
هم اکنون تیم ملی ایران با رتبه ۵۱، بهترین تیم آسیا در رنکینگ فیفاست. آن ها از سال ۱۹۹۶ تاکنون نتوانسته اند از مرحله یک چهارم نهایی بالا تر بروند و از دورانی که آن ها بر قاره آسیا حکمرانی می کردند نیز سال ها می گذرد. آن ها بین سال های ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۶ موفق شدند سه بار قهرمان قاره آسیا شوند».
اما ستاره های تیم ملی کشورمان هم مورد توجه رسانه ها قرار گرفته اند. چه اینکه در میان نام ستارگان ـ که رسانه های مختلف از جام شانزدهم منتشر می کنند ـ ردی هم از ستاره های کشورمان به چشم می خورد.
«یو اس ای تودی» در گزارش خود در خصوص جام ملت های ۲۰۱۵ «گوچی، دژاگه و نکونام» را سه بازیکن تیم ملی ایران می نامد که باید در این جام به ساق پا هایشان چشم دوخت.
در بخشی از این گزارش در خصوص جواد نکونام می خوانیم: «کاپیتان و پدیده تیم ملی ایران؛ او از نظر تکنیکی قابلیت های بالفطره ای دارد و بسیار با استعداد است. او پیشینه حضور در جام های جهانی و جام ملت های آسیا را نیز در کارنامه دارد. او به نخستین بازیکن ایرانی بدل شد که در لیگ فوتبال اسپانیا حضور پیدا کرده است. شش فصل در اوساسونا حضور داشت. او اسپانیا را به مقصد استقلال تهران ترک کرد و پس از یک دوره کوتاه در باشگاه الکویت در سال ۲۰۱۴ به اوساسونا بازگشت».
اعلام رنکینگ جدید فیفا در آستانه جام ملت ها و قرار گرفتن تیم ملی کشورمان در صدر بهترین تیم های آسیایی هم موجب شده تا برخی رسانه ها از برتری ایران نسبت به سایر تیم ها بنویسند.
شینهوای چین با اشاره به این موضوع می نویسد: «ایران که در رنکینگ فیفا بهترین تیم است، در گروه سوم این رقابت ها با قطر، امارات و بحرین در تورنمنتی که در استرالیا برگزار می شود، قرار گرفته است. کارلوس کی روش، سرمربی پرتغالی ایران، ۲۳ بازیکن را با خود به جام ملت های آسیا برده که ۱۳ بازیکن به همراه او در جام جهانی ۲۰۱۴ حضور داشته اند؛ جایی که ایران با قرار گرفتن در قعر جدول رده بندی گروه خود از آن رقابت ها کنار رفت. سرمربی پیشین رئال مادرید تعدادی از بازیکنان بی تجربه را از لیگ داخلی ایران به همراه خود برده است، زیرا برخی از بازیکنان کهنه کار این تیم با آسیب دیدگی هایی مواجه بودند. کی روش از اینکه بازیکنان جوانش در استرالیا نمایش خوبی خواهند داشت، اطمینان دارد».
سایت Newstalk هم در جدید ترین تحلیلی که از حضور تیم ملی ایران در جام ملت ها منتشر کرده، تیم ما را به خاطر حضور کارلوس کی روش روی نیمکت، تیمی بسیار سازمان یافته خواند که خیلی سخت شکست می خورد.
در این گزارش آمده است: درست است که چهار سال دیگر تا برگزاری جام جهانی بعدی باقی است و برای تماشای مسابقه های جام ملت های اروپا هم باید هجده ماه صبر کرد، اگر می خواهید یک تورنمنت فوتبالی بین المللی را ببینید، می توانید روی جام ملت های آسیا ۲۰۱۵ حساب کنید.
استرالیا و کویت اولین بازی جام ملت ها را ساعتی پیش برگزار کردند و میزبان این رقابت ها با نتیجه ۴-۱ از سد تیم کویت گذشت. تیم ملی کشورمان هم در اولین بازی خود روز یکشنبه ساعت ۱۲:۳۰ به مصاف تیم ملی بحرین می رود که یکی از مهم ترین بازی های مرحله گروهی را برای کشورمان رقم خواهد زد. برنامه کامل این رقابت ها را در ادامه می توانید ببیند.
گروه بندی این دوره از رقابت ها به شرح زیر است؛
گروه A: استرالیا، کره جنوبی، عمان و کویت
گروه B: ازبکستان، عربستان، چین و کره شمالی
گروه C: ایران، امارات، قطر و بحرین
گروه D: ژاپن، اردن، عراق و فلسطین
برنامه بازی های رقابت های جام ملت های استرالیا ۲۰۱۵ به شرح زیر است؛
مرحله گروهی
بازی ۱: جمعه ۱۹ دی ۹۳ / استرالیا- کویت ساعت ۱۲:۳۰
بازی ۲: شنبه ۲۰ دی ۹۳ / کره جنوبی- عمان ساعت ۰۸:۳۰
بازی ۳: شنبه ۲۰ دی ۹۳ / ازبکستان- کره شمالی ساعت ۱۰:۳۰
بازی ۴: شنبه ۲۰ دی ۹۳ / عربستان- چین ساعت ۱۱:۳۰
بازی ۵: یکشنبه ۲۱ دی ۹۳ / ایران - بحرین ساعت ۱۲:۳۰
بازی ۶: یکشنبه ۲۱ دی ۹۳ / امارات - قطر ساعت ۱۰:۳۰
بازی ۷: دوشنبه ۲۲ دی ۹۳ / ژاپن - فلسطین ساعت ۱۰:۳۰
بازی ۸: دوشنبه ۲۲ دی ۹۳ / اردن - عراق ساعت ۱۱:۳۰
بازی ۹: سه شنبه ۲۳ دی ۹۳ / کویت - کره جنوبی ساعت ۱۰:۳۰
بازی ۱۰: سه شنبه ۲۳ دی ۹۳ / عمان - استرالیا ساعت ۱۲:۳۰
بازی ۱۱: چهارشنبه ۲۴ دی ۹۳ / کره شمالی - عربستان ساعت ۱۰:۳۰
بازی ۱۲: چهارشنبه ۲۴ دی ۹۳ / چین - ازبکستان ساعت ۱۱:۳۰
بازی ۱۳: پنج شنبه ۲۵ دی ۹۳ / بحرین - امارات ساعت ۱۰:۳۰
بازی ۱۴: پنج شنبه ۲۵ دی ۹۳ / قطر - ایران ساعت ۱۳:۳۰
بازی ۱۵: جمعه ۲۶ دی ۹۳ / فلسطین - اردن ساعت ۱۰:۳۰
بازی ۱۶: جمعه ۲۶ دی ۹۳ / عراق - ژاپن ساعت ۱۱:۳۰
بازی ۱۷: شنبه ۲۷ دی ۹۳ / استرالیا - کره جنوبی ساعت ۱۱:۳۰
بازی ۱۸: شنبه ۲۷ دی ۹۳ / عمان - کویت ساعت ۱۲:۳۰
بازی ۱۹: یکشنبه ۲۸ دی ۹۳ / ازبکستان - عربستان ساعت ۱۲:۳۰
بازی ۲۰: یکشنبه ۲۸ دی ۹۳ / چین - کره شمالی ساعت ۱۲:۳۰
بازی ۲۱: دوشنبه ۲۹ دی ۹۳ / ایران - امارات ساعت ۱۱:۳۰
بازی ۲۲: دوشنبه ۲۹ دی ۹۳ / قطر - بحرین ساعت ۱۲:۳۰
بازی ۲۳: سه شنبه ۳۰ دی ۹۳ / عراق - فلسطین ساعت ۱۲:۳۰
بازی ۲۴: سه شنبه ۳۰ دی ۹۳ / ژاپن - اردن ساعت ۱۲:۳۰
مرحله یک چهارم نهایی
بازی ۲۵: پنج شنبه ۲ بهمن ۹۳ / برنده گروه A- تیم دوم گروه B ساعت ۱۱:۰۰
بازی ۲۶: پنج شنبه ۲ بهمن ۹۳ / برنده گروه B- تیم دوم گروه A ساعت ۱۳:۰۰
بازی ۲۷: جمعه ۳ بهمن ۹۳ / برنده گروه C- تیم دوم گروه D ساعت ۱۰:۰۰
بازی ۲۸: جمعه ۳ بهمن ۹۳ / برنده گروه D- تیم دوم گروه C ساعت ۱۳:۰۰
مرحله نیمه نهایی
بازی ۲۹: دوشنبه ۶ بهمن ۹۳ / برنده بازی ۲۵- برنده بازی ۲۷ ساعت ۱۲:۳۰
بازی ۳۰: سه شنبه ۷ بهمن ۹۳ / برنده بازی ۲۶ – برنده بازی ۲۸ ساعت ۱۲:۳۰
مقام سوم چهارمی
بازی ۳۱: جمعه ۱۰ بهمن ۹۳ / بازنده بازی ۲۹- بازنده بازی ۳۰ ساعت ۱۲:۳۰
مرحله فینال
بازی ۳۲: شنبه ۱۱ بهمن ۹۳ / برنده بازی ۲۹- برنده بازی ۳۰ ساعت ۱۲:۳۰
تبلیغات