حضرت زهرا (س)

وزارت ورزش به دنبال سرپرست برای فدراسیون فوتبال

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 1434 ] - یکشنبه, 27 دی 1394
وزارت ورزش به دنبال سرپرست برای فدراسیون فوتبال

وزارت ورزش به دنبال سرپرست برای فدراسیون فوتبال             متن صريح اساسنامه فدراسيون فوتبال می گوید که رئیس فدراسیون فوتبال بی...

وزارت ورزش به دنبال سرپرست برای فدراسیون فوتبال

 

 

 

 

 

 

متن صريح اساسنامه فدراسيون فوتبال می گوید که رئیس فدراسیون فوتبال بیش از یک روز از موعد چهارساله اش هم نمی تواند رئیس فدراسیون فوتبال بماند. البته می گویند که مجمع همه اختیارات را به هیات رئیسه فدراسیون فوتبال سپرده اما هنوز از مصوبه خبری نیست.

همه فکر می کردند علی کفاشیان با عقب انداختن زمان انتخابات، ‌ریاستش را دو ماه دیگر تمدید کرده است اما ماموریت او ۱۵ اسفند ۹۴ به پایان می رسد.

به گزارش تابناک ورزشی، علي كفاشيان بعد از مجمع سالانه فدراسيون در جمع خبرنگاران گفت: «تا زماني كه انتخابات برگزار نشود من كارهاي روزمره و اجرايي خود را انجام مي‌دهم و هر زمان كه مجمع انتخابات فدراسيون برگزار شد و هر فردي كه به عنوان رييس فدراسيون انتخاب شد من كار را تحويل او خواهم داد. با توجه به اين موضوع تا ارديبهشت ماه سال آينده به كار خود ادامه مي‌دهم.» اما بند ٣- ماده ٣٣ اساسنامه فدراسيون که درباره هیات رئیسه است می گوید:«هيات رييسه: دوره فعاليت رييس فدراسيون، نواب رييس و اعضاي هيات رييسه چهارسال است.»

به نظر می رسد که کفاشیان حالا باید مصوبه مجمع را درباره رئیس ماندنش داشته باشد که بتواند در فدراسیون فوتبال بماند اما تا این لحظه از مصوبه مجمع خبری نیست. به نوشته سایت برنامه نود متن صريح اساسنامه فدراسيون فوتبال می گوید که رئیس فدراسیون فوتبال بیش از یک روز از موعد چهارساله اش هم نمی تواند رئیس فدراسیون فوتبال بماند. البته می گویند که مجمع همه اختیارات را به هیات رئیسه فدراسیون فوتبال سپرده اما هنوز از مصوبه خبری نیست.

علي كفاشيان بعد ازظهر روز چهارشنبه هفته گذشته ، پس از اينكه مجبور شد به خاطر انتقاد‌هاي وزير ورزش و تعداد زيادي از اعضا مجمع و همچنين فشار رسانه‌اي بي‌سابقه، تصويب اساسنامه اصلاحي فدراسيون را از دستور جلسه مجمع خارج كند اما به هدف تازه‌اي رسيد؛ اين هدف چيزي نبود جز تعويق انتخابات رياست فدراسيون فوتبال به ارديبهشت‌ ماه ١٣٩٥!

در پايان جلسه مجمع رييس به اعضا اعلام كرد: « با توجه به اساسنامه پروژه شروع مراحل كار انتخابات فدراسيون بايد دو ماه قبل از تاريخ برگزاري انتخابات آغاز شود. اگر الان فدراسيون فوتبال بخواهد از روز شنبه مراحل ثبت‌نام از كانديداهاي رياست را آغاز كند، انتخابات بايد در تاريخ ٢٧ اسفند برگزار شود كه در آن تاريخ كشور تعطيل است و شرايط براي برگزاري اين انتخابات مهيا نيست. به همين دليل اگر اعضاي مجمع موافق باشند انتخابات در سال ١٣٩٥ برگزار شود و مجمع اين اختيار را به هيات رييسه فدراسيون بدهد كه تاريخ دقيق برگزاري انتخابات را تعيين كند.»

‌همان‌طور كه پيش‌بيني مي‌شد صحبت‌هاي اين مدير با موافقت اعضاي مجمع همراه شد و تعويق زمان برگزاري انتخابات به سال ١٣٩٥ به تصويب مجمع رسيد. اما نكته كليدي و اصلي ماجراهاي مربوط به مديريت فوتبال ايران همين‌جا است. مجمع فدراسيون فقط مجوز برگزاري انتخابات در فروردين يا ارديبهشت ٩٥ را تصويب كرد و در مصوبه صريح مجمع هيچ اشاره‌اي به سرپرستي يا ادامه فعاليت علي كفاشيان در فدراسيون فوتبال نشد! به اين ترتيب با پايان دوره فعاليت چهارساله مديريت كنوني، بايد براي فدراسيون فوتبال سرپرست تعيين شود و ماموريت علي كفاشيان، محمود اسلاميان، مهدي تاج، غلامرضا بهروان، حيدر بهاروند، فريدون اصفهانيان، شهاب‌الدين عزيزي خادم، شهرام دبيري و الهه عرب عامري در فوتبال ايران رسما به پايان خواهد رسيد.

 

 جلسه فیلمبرداری شده است

جلسه مجمع عمومي فدراسيون فوتبال توسط حراست وزارت ورزش فيلمبرداري شده است و مصوبه رسمي كه اعضاي مجمع آن را تكليف كردند هم براي تمام اعضاي مجمع فدراسيون، مديران وزارت ورزش و حتي رسانه‌ها شفاف و روشن است. مجمع براي اداره فدراسيون فوتبال از زمان اتمام ماموريت اين تيم مديريتي تا زمان برگزاري انتخابات هيچ مصوبه‌اي نداشت و حتي علي كفاشيان و همكارانش هم اشاره‌اي به اين موضوع نداشتند كه در اين مدت كوتاه تكليف مديريت فدراسيون فوتبال چه خواهد شد. همين مساله البته بعد از مجمع ابهامي بود كه ذهن بسياري از خبرنگاران و حتي اعضاي مجمع را به خود مشغول كرده بود. به خاطر همين ابهامات بود كه وقتي علي كفاشيان در پايان مجمع در جمع خبرنگاران در حال صحبت كردن بود، وقتي از او سوال شد كه تكليف مديريت فدراسيون در اين مدت چه خواهد شد روي اين مساله تاكيد كرد كه تا مجمع انتخاباتي فدراسيون فوتبال خودش و همكارانش كارهاي روزمره خود را انجام خواهند داد و تغييري هم در مديريت فدراسيون به وجود نخواهد آمد. كفاشيان در شرايطي اين بحث را مطرح كرد كه قوانين اساسنامه فدراسيون فوتبال چيز ديگري را مي‌گويد و طبق ماده ٣٣ دوره فعاليت مديريت فدراسيون براي رييس و نواب رييس و اعضاي هيات رييسه چهار سال خواهد بود. طبيعتا بعد از پايان اين دوره بايد انتخابات جديد فدراسيون فوتبال برگزار شود! این نکته ای بود که قبلا هم اشاره کردیم.

 

 همه منتظر انتخابات فدراسیون فوتبال

حالا که منتظر برگزاري انتخابات حساس و سرنوشت‌ساز فدراسيون فوتبال هستند. انتخاباتي كه سرنوشت چهار سال آینده فوتبال ايران به نتيجه آن گره خورده است. طبيعتا با توجه به اهميت پست رياست فدراسيون و مقوله فوتبال، خيلي از مديران برنامه حضور در انتخابات رياست فدراسيون را در سر دارند و در شرايط كنوني در حال بررسي و تحليل شرايط و اتفاقات هستند. تاكيد قانون و اخلاق اما در شرايط كنوني اين خواهد بود كه فضاي رقابت براي هر مديري كه قصد حضور در انتخابات فدراسيون فوتبال در پست‌هاي مختلف را دارد برابر و يكسان باشد تا مبادا حقي از كسي ضايع شود. اين مساله اصولي‌ترين مورد درباره برگزاري انتخابات فدراسيون‌هاي ورزشي از جمله فوتبال است.

 

 قانون چه می گوید؟

پيش از اين هم در بسياري از فدراسيون‌هاي ورزشي مثل بسكتبال، وزنه‌برداري، دو و ميداني، اتومبيلراني و... وزارت ورزش و جوانان براي اين فدراسيون‌ها پس از پايان مدت زمان ماموريت مديران، سرپرست تعيين كرد تا مراحل مربوط به برگزاري انتخابات به شكلي شفاف و قانوني پيش برود. در اين فضا اما كانديداهاي مختلف كه قصد حضور در انتخابات را داشتند براي اين مهم ثبت‌نام كردند و در روز برگزاري انتخابات مديريت جديد اين فدراسيون‌ها بدون هيچ مشكل و ابهام و تخلفي مشخص شد كه چه كساني هستند! حالا اما با توجه به تعويق انتخابات فدراسيون فوتبال به فروردين يا ارديبهشت ١٣٩٥، ابهامات درباره سرنوشت مديريت اين مجموعه به اوج خودش رسيده است. علي كفاشيان بدون توجه به مفاد صريح قوانين اساسنامه روي اين مساله تاكيد كرده كه تا زمان برگزاري انتخابات فدراسيون فوتبال خودش رييس و مدير فدراسيون فوتبال خواهد بود. از آنجايي كه اين مدير همان‌طور كه اعلام كرده است خودش براي سومين بار برنامه ثبت‌نام در انتخابات را در دستور كار خود دارد، اما آیا قوانین می گذارد؟

 

 بازنشستگی مانع است؟ 

علي كفاشيان در پانزدهم اسفند ماه ١٣٩٠ توانست براي دومين بار به عنوان رييس فدراسيون فوتبال در مجمع راي بياورد و انتخاب شود. هنوز هيچ كسي اين واقعيت را فراموش نكرده است كه چهار سال قبل نيز انتخابات با دو ماه تاخير برگزار شد. آن روزها نهادهاي نظارتي به پيروزي كفاشيان در انتخابات ایراد نگرفتند. اما همه آنهايي كه اتفاقات فوتبال ايران را به هم به خوبي دنبال مي‌كنند يادشان مي‌آيد كه يك روز قبل از برگزاري مجمع انتخاباتي اسفند ١٣٩٠ سازمان بازرسي كل كشور در اطلاعيه‌اي رسما اعلام كرد كه حضور كفاشيان در انتخابات غيرقانوني است و از نظر آنها برگزاري انتخابات كاري غيرقانوني خواهد بود. بهانه آنها بازنشستگی کفاشیان بود اما مديريت فوتبال مقابل اين دستورالعمل رسمي سازمان بازرسي هم ايستادگي كرد و خودش بدون اينكه تا زمان انتخابات قدرت را واگذار كند، بر سر كار باقي ماند و انتخابات را هم برگزار كرد! حالا اما چهار سال از آن اتفاق گذشته و تاريخ در حال تكرار شدن است. ١٥اسفند ماه ١٣٩٤ روز پايان رياست كفاشيان در فدراسيون خواهد بود؛ انتخابات هم قرار نيست ديگر در زمان مقرر و قانوني خودش برگزار شود و به سال آينده موكول شده است. در چنين فضايي اساسنامه فدراسيون هم اين مجوز را در هيچ كدام از بندهاي قانوني‌اش به علي كفاشيان و همكارانش نمي‌دهد كه پس از پايان دوره چهار‌ساله، ماموريت خود را تمديد كنند تا خودشان برگزار‌كننده انتخاباتي باشند كه قصد حضور در آن را دارند. مجمع فدراسيون هم هيچ مجوزي براي سرپرستي مجموعه به كفاشيان نداده و تنها مصوب كرده است كه هيات رييسه فدراسيون فوتبال زمان انتخابات را مشخص و اعلام كند و اين نكته‌اي است كه رضا حسني‌خو، مديركل حراست وزارت ورزش و جوانان هم درباره اش می گوید: « فيلم مجمع در دست ما وجود دارد و كفاشيان در جريان مجمع تاكيد كرد كه انتخابات به سال ٩٥ موكول شود و هيات رييسه همزمان برگزاري مجمع انتخاباتي را تعيين كند. اعضاي مجمع اين مساله را تصويب كردند و درباره سرپرستي يا ادامه مديريت مديران كنوني در فدراسيون بعد از پايان ماموريت كاري تا زمان برگزاري انتخابات هيچ بحثي صورت نگرفت.» در این باره خواستیم با علیرضا اسدی دبیرکل فدراسیون فوتبال صحبت کنیم که ایشان پاسخگوی ما نشدند.

 

 اساسنامه چه می گوید؟

اساسنامه فدراسيون درباره شرايط فعلي به وجود آمده تقريبا مي‌توان نوشت كه تعريف صريحي ندارد. اساسنامه تاكيد دارد كه مدت زمان مديريت رييس، نواب رييس و اعضاي هيات رييسه چهار سال است. در چنين فضايي حالا كه اساسنامه با خلأ و سكوت قانوني مواجه شده طبيعتا وزارت ورزش و جوانان به عنوان نماينده دولت در ورزش، بايد براي مديريت فدراسيون در اين دوره انتقالي قدرت، سرپرستي تعيين كند كه شناخت كافي از شرايط فوتبال را داشته باشد و ترجيحا عضو مجمع عمومي فدراسيون هم بوده باشد تا مقدمات برگزاري انتخابات را به دور از هرگونه شائبه و ابهام فراهم كند. اگر وزارت ورزش و نهادهاي بازرسي و حتي دولت نسبت به شرايط به وجود آمده در شرايط كنوني سكوت اختيار كنند، اصل دموكراسي و عدالت در فوتبال ايران زير سوال خواهد رفت و اين اتفاق در دراز‌مدت مي‌تواند تبعات بدي براي فوتبال به همراه داشته باشد. در چنين فضايي حالا بايد ديد كه آيا محمود گودرزي و مسوولان اجازه خواهند داد كه علي كفاشيان بعد از پايان دوره چهار‌ساله مديريتي‌اش در فدراسيون باز هم سكان اداره كارها را در دست داشته باشد يا خير! مصداق چنين اتفاقي در هيچ جاي دنيا رخ نمي‌دهد. اما مساله حائز اهميت اينجاست كه دولت و وزارت ورزش توانايي دخالت مستقيم در امور فدراسيون فوتبال را به خاطر «خطر تعليق» ندارند. به همين ترتيب انتظار مي‌رود حالا اساسنامه در اين مورد سكوت كرده، مقامات وزارت ورزش و مديران فدراسيون فوتبال در يك فضاي دوستانه با هم تفاهم كنند تا با انتخاب يك سرپرست، انتخابات فدراسيون در فضايي سالم برگزار شود.

مرتبط با موضوع

تبلیغات

اکوموتور

نظرسنجی

به نظر شما تیم ملی ایران به جام جهانی 2026 صعود میکند؟

گالری عکس

جدول