مرگ يك هوادار؛ تراژدي تلخ فوتبال ايران
مرگ يك تماشاگر پرسپوليس در ديدار با نفت تراژدي تمام عياري را در فوتبال ايران رقم زد مرگي كه حاصل اختلاف نظر بين دو ارگان خصوصي و دولتي بود دو ارگاني كه وظيفهشان امدادرساني به انسانهاست.
در فوتبال ايران شاهد دعواهاي رنگارنگ و متنوع زيادي بودهايم از دعواي دو مليپوش در وسط مسابقه در جام ملتهاي آسيا در گذشتههاي نه چندان دور تا درگيري بازيكن و مربي در برنامه زنده تلويزيوني و اختلاف بين رئيس سازمان تربيت بدني و رئيس فدراسيون فوتبال و... برخي از اين دعواها تا مدتها در جامعه بازتاب داشته و حاشيههايي هم ايجاد كرده حاشيههايي كه حتي بُعد بينالمللي هم پيدا كرده و منجر به تعليق فوتبال ايران هم شده اما در هيچ كدام اين دعواها و اختلاف نظرها جان آدمها بازيچه و دستمايه نشده بود. بدترين دعواهاي فوتبال سر پست مقام مديريتي بوده اما سهشنبه گذشته شاهد بدترين و سياهترين اختلاف نظر در حاشيه فوتبال ايران بوديم. اختلاف و دعوايي كه در نهايت باعث شد يك انسان جان خود را از دست بدهد.
طبق گزارشي كه شبكه دو در بخش خبري 20 و 30 خود منتشر كرد ظاهرا اختلاف نظر بين دو آمبولانس باعث شده كه امدادرساني به يك هوادار مصدوم به موقع انجام نشود و او سرانجام جان به جان آفرين تسليم كرد!
آنطور كه هواداران حاضر در صحنه ميگفتند بارها از آمبولانس مستقر در كنار زمين درخواست امداد رساني شده اما گفته ميشود كه ما نميتوانيم به تماشاگران امدادرساني كنيم و ما آمبولانس خصوصي هستيم!
درك اين جمله خيلي سخت است كه ما آمبولانس خصوصي هستيم و نميتوانيم به هواداران امداد رساني كنيم! واقعا فلسفه وجودي حضور آمبولانس در كنار زمين مسابقات چيست؟! طبق قوانين برگزاري مسابقات تا آمبولانس كنار زمين حضور نداشته باشد بازي نبايد شروع شود ولي انگار اين آمبولانسها هيچ وظيفهاي در قبال جان تماشاگران ندارند و فقط مسئول امداد رساني به مربيان و بازيكنان دو تيم هستند يا حداقل اتفاقات ديدار پرسپوليس و نفت تهران بيانگر اين مساله است كه آمبولانسهاي كنار زمين كاري به كار تماشاگران حتي در بدترين شرايط ندارند. حتي اگر آن تماشاگر فقط چند دقيقه ديگر با زنده ماندن فاصله داشته باشد! نميدانيم شايد جان آدمها هم بخش VIP دارد و ما نميدانستيم!
در اين مورد با سعيد فتاحي مسئول برگزاري مسابقات ليگ برتر تماس گرفتيم تا بدانيم چرا آمبولانس كنار زمين به تماشاگر مصدوم امداد رساني نكرده كه او به فارس گفت: سازمان ليگ در اين مورد كارهاي نيست. تمامي باشگاههاي تهراني در ليگ برتر با آمبولانس ناجي قرارداد دارند و پولشان را هم از باشگاهها دريافت ميكنند. حتي سال گذشته ناجي به دليل اينكه استقلال و پرسپوليس پولشان را پرداخت نكرده بودند نميخواست ديگر در مسابقات ليگ برتر حاضر شود.
اين مسئول در ادامه حرفهايش تصريح كرد: «آمبولانسهاي كنار زمين فقط در قبال مربيان و بازيكنان مسئول است و طبق مصوبه شوراي تامين آمبولانس اورژانس براي امدادرساني به تماشاگران فوتبال در ورزشگاه مستقر ميشود. آمبولانس اورژانس هم در ورزشگاه تختي تهران در ديدار پرسپوليس و نفت حضور داشته و ساعت ورود و خروجهايشان هم مشخص است.»
با اين حال ظاهرا اختلاف نظر بين اورژانس و آمبولانسهاي خصوصي يك تراژادي را در فوتبال ايران رقم زده است. اختلافي كه در نهايت منجر به مرگ يك هوادار شد. ظاهرا مسئولان آمبولانس اورژانس خواستار حضور در كنار زمين شدهاند كه طبق مقررات آنها اجازه چنين كاري را ندارند.
جالب است كه در مسابقات ليگ برتر در استانهاي ديگر كار امداد رساني به تماشاگران و بازيكنان و مربيان را آمبولانسهاي اورژانس انجام ميدهد زيرا در شهرستانها آمبولانسهاي خصوصي حضوري فعال ندارند! انگار هرچه امكانات كمتر است شرايط براي امدادرساني بهتر است!
به هر حال در مرگ اين هوادار سازمان ليگ و فدراسيون فوتبال ميگويند ما مقصر نيستيم، آمبولانس اورژانس و آمبولانس هاي خصوصي هم همين حرف را تكرار ميكنند تا شاهد تلخترين و سياهترين دعوا در فوتبال ايران باشيم دعواي كه اين بار نه باعث تعليق موقت فوتبال ايران كه باعث مرگ يك تماشاگر يك انسان شد! حالا آن تماشاگر ديگر در جمع مانيست ولي اي كاش از مرگ اين هوادار درس بگيريم تا بدانيم در امور پزشكي و امدادرساني به تماشاگران بايد همه اختلاف نظرها را فراموش كنيم. اميدواريم كه در آينده ديگر شاهد چنين اتفاقهايي نباشيم.