ناکامی های درون زمین، باید طوری جبران شوند تا کسی به مقصودش برسد تا شاید راه نجاتی برای استیضاح و فرار از مخمصه.
کمی دیگر مثل بچه ها گریه و جرزنی کنید داوران توصیه پذیر به صف می شوند. از این هفته قرار است نتایج مسابقات لیگ برتر اینگونه رقم بخورد که در هر 8 بازی هفته، آن تیمی برنده اعلام شود که سفارش شده باشد! تعجب نکنید. ناکامی های درون زمین، باید طوری جبران شوند تا کسی به مقصودش برسد تا شاید راه نجاتی برای استیضاح و فرار از مخمصه.
وقیح، زشت، پلید، پلشت، ناپاک و ... هرچه صفت چندش آور در ذهن دارید قطار کنید بازهم ذات کثیف بازی ای که شروع شده را توصیف نمی کند. پرسپولیس پس از عمری افتخار و بزرگی به قعر جدول 16 تیمی لیگ پانزدهم چسبیده. این روزها از هرکسی بپرسی با اطمینان خاطر دلیل این اتفاق تاریخی را داوران می دانند. مردم کوچه و بازار، خبرنگار، بازیکن، مدیر، مسئول و حتی آقای وزیر. جنابِ تیز بین و حساسی که با وسواس زیاد، پیگیر نتایج تیم دوست نزدیکش است تا مبادا به واسطه این نتایج، کار و تصمیماتش زیر سوال برود.
بله، اوج گیری انتقادات به داوری ها در فوتبال و این اتفاق نظر بی سابقه علیه داوری ها از وقتی شدت، وجاهت و جرات بروز پیدا کرد که جناب وزیر، در مصاحبه ای عجیب، نسبت به وضعیت داوری ها و احتمال تبانی در بازی های به خصوص پرسپولیس لب به سخن گشود و درخواست بررسی داد. اینکه جناب طاهری از او چنین درخواستی داشته هم که چشم بسته غیب گفتن است که وزیر گوش شنوا و چشم بینا دارد با تسلط کامل بر اوضاع! احتمالاً همه مشکلات جوانان و ورزش این کشور به سلامتی حل شده است که آقای وزیر بچسبد به این موارد و شخصاً ورود کند به مسائلی که هم در شأن او نیست، هم فوتبالی است (که بعید است در آن سررشته داشته باشد) و هم حقوقی (که بازهم ...). اصلاً هم از روی شنیده ها و جهت خودشیرینی و دلربایی از نیمه سرخ کشور چنین بیاناتی ایراد ننمودند.
واقع بین که باشی خیلی تلخ است که نصف فوتبالدوستان ایرانی از قعرنشینی در جدول ناراحت و عصبانی اند اما چاره کار ایجاد موج رسانه ای علیه داوران و انداختن 100% تقصیر به گردن آنها نیست. با فشاری که به وجود آمده بی شک رقبای پرسپولیس، به ویژه فولاد، نگرانند که نکند این بازی بیرون از زمین، خواسته و ناخواسته تاثیرش را درون زمین بگذارد. البته ما یاد گرفته ایم از هرچه علیه مان استقاده می شود، علیه دیگران استفاده کنیم. چند روزی پرسپولیس به زور داور برنده شود، چند روزی استقلال و سپاهان و تراکتور و سایر تیم های زور دار این کار را می کنند تا این چرخه ناسالم از کار نیافتد و با این میان بر جهان سومی فصل پیش برود. اینگونه کسی هم شهامت شفاف سازی نخواهد داشت که پای خودش هم گیر است. انتهای فصل هم می رسیم به جملات کلیشه ای: فوتبالمان پیشرفت نکرده و تیم هایمان حرفه ای نشدند. به چه امیدی، خدا می داند!
تا همین جا خیلی ساده می شود نتیجه گرفت اینجا تلاش کردن، هرز رفتن است. اگر می خواهی موفق باشی باید قلدر و اهل قیل و قال باشی و به هیچ وجه شکست را نپذیری و آن را به گردن هر عامل دم دستی بیاندازی. در حالی که پیشرفت و موفقیت زمانی حاصل می شود که ابتدا شکست خود را خود بپذیری. اگر جنبه پذیرفتن شکست را داشته باشی می توانی با شناخت اشکالات در پی رفع ایرادها باشی و در مسیر درست قدم برداری. حالا به نظر شما کادر فنی و بازیکنان پرسپولیس پس از بازی با ذوب آهن، وقت تمرین کردن هم داشته اند یا کار ساده تری که این روزها همه می کنند را انجام می دهند و نتایج را گردن هرکه زیر دست و پا افتاده می اندازند تا پنالتی گل نشده و سوتی درون دروازه را از یاد دیگران ببرند؟! آیا واقعاً با این روش پیش برویم فوتبالمان درست می شود؟ می توانیم قهرمانی جام ملت ها، جام باشگاه های آسیا و موفقیت در جام جهانی را هم به دست آوریم؟
ساده انگاری بس است. لطفاً بازی نخورید. اگر رئیسی با عوام فریبی دنبال آن است که دلی به دست آورد، به او دل نبندید. این خیلی واضح است که وقتی ارشدترین فرد علیه داوری مصاحبه کند، زیر دستان چسبیده به صندلی اش نیز از آن حمایت کنند. تا جایی که حاضر شوند سرمایه هایشان را قربانی کنند.
راستی جناب وزیر، وضعیت داوری های لیگ فوتسال، هندبال، بسکتبال، والیبال، پینگ پونگ و شطرنج که خودتان در آن عضویت دارید را چگونه ارزیابی می کنید؟ یادتان بود به کیمیا علیزاده و فرزان عاشورزاده تبریک بگوئید یا کار مهمتری داشتید؟ مشکلی که نیست اما سری به نجمه خدمتی و تمرینات تیم تیراندازی بانوان زده اید که امکانات زیادی روی نتایجشان تاثیر منفی نگذارد؟