نوآموز: حر فه ای شدن بی برنامه و عجولانه از عوامل اصلی بدهی باشگاه هاست طبق قوانین حر فه ای باشگاه های فو تبا ل باید حداقل دو سال از مخارج آینده خود را ...
- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 1313 ] - شنبه, 3 مرداد 1394
نوآموز: حر فه ای شدن بی برنامه و عجولانه
از عوامل اصلی بدهی باشگاه هاست
طبق قوانین حر فه ای باشگاه های فو تبا ل باید حداقل دو سال از مخارج آینده خود را داشته باشند و آمار مالی خود را اعلام کنند، اگر ما هم فو تبا ل حر فه ای می خواهیم باید این قانون را اجرا کنیم.
ناصر نوآموز، رییس سابق فدراسیون فو تبا ل با بیان این مطلب درباره حکمی که دبیر کل فدراسیون فو تبا ل در مورد باشگاه های بدهکار داده، اظها ر کرد: اگر تصمیم بر این باشد که یازده تیم به علت بدهی نتوانند در لیگ شرکت کنند دیگر لیگی نخواهیم داشت.
وی افزود: من نمی دانم با چه انگیزه ای این تصمیم را گرفته اند. اگر بخواهند با تیم های بدهکار طبق این حکم برخورد کنند که دیگر لیگی نخواهیم داشت. شاید هم با این تصمیم روشی پیدا کنند که باشگاه ها بدهی شان را پرداخت کنند. باید نظر مسئولان امر را پرسید تا متوجه شویم با چه انگیزه ای این خبر را اعلام کردند.
نوآموز ا دا مه داد: حتما قصد مسئولان این نبوده که لیگ برگزار نشود و شاید خواسته اند تلنگری به باشگاه های بدهکار بزنند، ولی وقتی از پایه حر فه ای شدن فو تبا ل ما بی اساس بوده و نتوانستیم مشارکت مردم را در باشگاهداری جلب کنیم این مسائل پیش می آید.
او درباره راهکارهای برون رفت از این نوع موضوعات در فو تبا ل کشور، گفت: وزارت ورزش و جوانان ، سازمان لیگ و در کل نهادهای ورزشی ما باید از دولت برای تیم ها منابع مالی با بهره خیلی کم بگیرند و از این طریق به تیم ها کمک مالی کنند و برای پنج تا 10 سال باید این کمک را کنند تا باشگاه ها تا حدی به خودکفایی برسند و بعد بگذارند با مشارکت مردم باشگاه ها اداره شود.
نوآموز در پاسخ به این پرسش که اگر دولت به فو تبا ل چنین کمک هایی کند، آیا دیگر ورزش ها نیز خواهان این کمک نمی شوند، تاکید کرد: هر کدام از رشته های ما که بخواهند حر فه ای شوند باید در ابتدا کمک های دولت برای آن ورزش تامین شود و بعد خود مردم در اداره باشگاه ها وارد شوند.
نوآموز درباره خصوصی شدن باشگاه ها نیز، تصریح کرد: خصوصی شدن ایده آل با مشارکت مردم به وجود می آید، ولی برای رسیدن به این ایده آل بدون کمک دولت نمی توانیم کاری کنیم چون منابع مالی مشخص وجود ندارد و اسپانسرها یک زمان هستند و یک زمان نیستند به همیت علت باید دولت کمک مالی مشخصی به باشگاه ها کنند و هیات مدیره ها موظف باشند آمار مالی شان را به دولت بدهند. در غیر این صورت باید فو تبا ل حر فه ای را تعطیل کنند و بعد فو تبا ل حر فه ای را تعریف کنند تا بدانیم یک تیم حر فه ای چه مشخصاتی باید داشته باشد.
وی با بیان این که در فو تبا ل باید باشگاه داشته باشیم نه تیم، بیا ن کرد: باشگاه باید مجمع و هیات مدیره داشته باشد و مشارکت مردمی اش مشخص باشد و اینها خیلی کار می خواهد و این کارها زمان زیادی نیز می طلبد، چرا که باید فرهنگ سازی شود تا این فرهنگ جا بیافتد.
نوآموز با بیان این که ما باید یاد بگیریم وقتی طرفدار باشگاهی هستیم در اداره آن باشگاه نیز سهیم باشیم، اظها ر کرد: ما باید مجمع عمومی باشگاه ها را با طرفداران شکل دهیم، چون ممکن است در طرفداران منابع مالی هم پیدا شود. از طرفی باید حق پخش تلویزیونی ، تبلیغات محیطی و درآمد حاصل از فروش به باشگاه ها تزریق شود.
رییس سابق فدراسیون فو تبا ل افزود: در فو تبا ل های مطرح دنیا نیز شروع فو تبا ل حر فه ای بدون کمک دولت نبوده است. فو تبا لشان مثل بشیکتاش، فنر باغچه، گالاتاسرای و منچستریونایتد محلی بوده و طرفداران پشت باشگاه هایشان ایستاده اند و در میان طردفاران مشاغل مختلف وجود داشته و منابع مالی در اختیار باشگاه ها قرار دارند و همان طرفدراران هیات مدیره را انتخاب کرده اند و مجمع دارند. این موضوعات باید در قالب یک حرکت دموکراتیک شکل بگیرد.
رییس سابق فدراسیون فو تبا ل در پاسخ به این پرسش که چرا در حال حاضر از شانزده تیم لیگ برتری یازده تای آنها بدهکار هستند، خاطر نشان کرد: علت این موضوع حر فه ای شدن بی برنامه، بی اساس و عجولانه است. وقتی که تیم منابع مالی و استادیوم ندارد و فقط در قالب یک تیم است و نه یک باشگاه این اتفاقها طبیعی است.
تبلیغات