حضرت زهرا (س)

صادقی: قلعه نویی ضد ستاره نیست

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 500 ] - شنبه, 27 اسفند 1401
صادقی: قلعه نویی ضد ستاره نیست

ابراهیم صادقی مرد  وفادار فوتبال ایران سال ها در باشگاه سایپا بازی و مربیگری کرد و اکنون هم به عنوان مربی مس رفسنجان در لیگ برتر بیست و دوم فعالیت می کند...

ابراهیم صادقی مرد  وفادار فوتبال ایران سال ها در باشگاه سایپا بازی و مربیگری کرد و اکنون هم به عنوان مربی مس رفسنجان در لیگ برتر بیست و دوم فعالیت می کند. او در زمان امیر قلعه نویی به تیم ملی دعوت شد و در جام ملت های 2007 هم حضور داشت. با ابراهیم صادقی در آستانه سال نو و  انتخاب مجدد امیر قلعه نویی به عنوان سرمربی تیم ملی گپ و گفتی زدیم که صحبت های او را در زیر می خوانید:

*  با سیدجلال به تیم ملی دعوت شدم

در سال 85-86 من و سیدجلال حسینی با سایپا قهرمان لیگ شدیم و همزمان توسط امیر قلعه نویی به تیم ملی دعوت شدیم. بازی های تیم ملی در جام ملت های 2007  را به خوبی به یاد دارم. در مقابل ازبکستان یک صفر عقب افتادیم اما با گل سیدجلال حسینی مساوی شدیم و جواد کاظمیان هم گل دوم را برای ما زد.

در مسابقه دیگر هم مقابل چین 2 بر صفر عقب افتادیم اما فریدون زندی با یک ضربه کاشته گل اول تیم ملی را زد بعد هم جواد نکونام روی یک ضربه کرنر گل دوم ما را به ثمرر ساند و در نهایت از گروه مان صعود کردیم و به کره جنوبی خوردیم.

* بهترین پنالتی زنان، پنالتی ها را خراب کردند

در جریان بازی می توانستیم کره جنوبی را شکست دهیم. یک ضربه خیلی خوب خود نکونام زد و چند فرصت گلزنی هم به دست آوردیم که هیچکدام تبدیل به گل نشد و در نهایت در ضربات پنالتی بازنده شدیم. مهدی مهدوی کیا و رسول خطیبی پنالتی های شان گل نشد. 

این در حالی است که قلعه نویی در آخر هر تمرین تمرینات پنالتی کار می کرد و مهدوی کیا و خطیبی هم در تمرینات همیشه پنالتی های شان گل می شد اما در آن مسابقه پنالتی این دو از دست رفت. 

* در جام ملت ها به من بازی نرسید

بعد از باخت به کره جنوبی در ضربات پنالتی قلعه نویی را کنار گذاشتند. ابتدا به سراغ خاویر کلمنته رفتند، بعد منصور ابراهیم زاده را آوردند و در نهایت تیم ملی به علی دایی رسید. خود من اصلاً در جام ملت ها بازی نکردم اما در بازی های دوستانه تیم ملی قبل از جام ملت ها فرصت به من رسید. حتی مقابل امارات برای تیم ملی گل زدم. در یک مسابقه دوستانه با بلاروس من، تیموریان و نکونام برای تیم ملی بازی کردیم. 

*فقط 2 بازیکن لیگ برتر در ترکیب تیم ملی بودند

تیم ملی در زمان قلعه نویی 7-8 لژیونر داشت. رحمان رضایی در پروجای ایتالیا بازی می کرد، فریدون زندی در کایزرس لاترن آلمان بود، جواد نکونام در اوساسونا حضور داشت، مهدی مهدوی کیا و وحید هاشمیان در هامبورگ بازی می کردند. عنایتی، خطیبی، مبعلی و معدنچی در تیم های اماراتی توپ می زدند.

از لیگ برتر ایران فقط دو بازیکن در ترکیب تیم ملی بود  سیدجلال حسینی و حسن رودباریان و بقیه لژیونرهایی بودند که در تیم های خارجی بازی می کردند. در کل در آن تیم ملی 6 یا 7 بازیکن در لیگ برتر حضور داشتند، من، رودباریان، سیدجلال حسینی، رحمتی، طالب لو و رجب زاده که البته رجب زاده هم بعداً به امارات رفت.

*فرصت کافی به قلعه نویی داده نشد

امیر قلعه نویی تمام بازیکنان تیم ملی و ستاره ها را به خوبی مدیریت می کرد و هدایت فنی خوبی هم در تیم ملی داشت اما در فوتبال ضربات پنالتی همیشه با شانس همراه است. ما می توانستیم در جریان مسابقه کره جنوبی را شکست بدهیم اما با بدشانسی در پنالتی بازنده شدیم. قلعه نویی قبل از بازی با کره نتایج خوبی با تیم ملی گرفت اما به نظر من به او فرصت کافی در تیم ملی داده نشد.  امیرخان تیم ملی را بعد از جام جهانی 2006 تحویل گرفت و بازیکن ها جوانتر شده بودند. در نهایت برای برکناری او عجله کردند. باید به قلعه نویی فرصت بیشتری داده می شد. 

* کاپیتان تیم ملی مقابل تیم ملی بازی کرد

امیر قلعه نویی مربی است که سخت گیری های خودش را دارد. خیلی خوب یادم هست تیم ملی در تورنمنتی چهارجانبه در امارات حاضر شد. تیم های ایران، امارات و هامبورگ و اشتوتگات  در آن تورنمنت حضور داشتند. در اولین بازی تیم ملی مقابل هامبورگ بازی کرد که من هم در ترکیب بودم اما یک بر صفر بازنده شدیم خیلی در آن بازی تیم ملی خوب بازی نکرد. بعد از آن مسابقه قلعه نویی بارها به من گفت تو در سایپا و لیگ برتر خوب بازی می کنی چرا در تیم ملی مثل بازی های باشگاهی خوب عمل نکردی با همین انتقادش فشار زیادی به من وارد شد. او خیلی مربی سخت گیری است.

در  همان بازی با هامبورگ مهدی مهدوی کیا،کاپیتان تیم ملی در تیم هامبورگ مقابل تیم ملی ایران بازی کرد و در آن مسابقات بیشتر بازیکنان شاغل در لیگ برتر در تیم ملی حضور داشتند. ما بعد از آن اشتوتگات را بردیم بعد در بازی با امارات را بردم که یک گل من زدم. سخت گیری های قلعه نویی به بازیکنان کمک می کند تا عملکرد بهتری از خودشان نشان دهند.

* قلعه نویی شجاعت تعویض بازیکنان بزرگ را دارد

در جام ملت ها وقتی مقابل چین 2 بر یک عقب بودیم امیر قلعه نویی 2 بازیکن بزرگ را تعویض کرد. هر دو بازیکنان بزرگی بودند و تعویض آنها شجاعت و جسارت می خواست که قلعه نویی این کار را انجام داد و در نهایت با تعویض آنها بود که توانستیم بازی را به مساوی بکشانیم و مقابل چین بازنده نشویم.

الان که من مربی هستم معتقدم که قلعه نویی مدیریت بسیار قوی در تیم ملی داشت به طوری که می توانست بازیکنان بزرگ را هم به راحتی تعویض کند. سخت گیری های قلعه نویی در نهایت به سود خود بازیکنان تمام می شود.

* قلعه نویی ضد ستاره نیست

وی در مورد اینکه گفته می شود امیر قلعه نویی مربی است که با ستاره ها تضاد پیدا می کند و ضد ستاره است، گفت: ستاره ها باید در  اختیار تیم و سرمربی باشند. هیچ ستاره ای نمی تواند در تیم مصونیت داشته باشد. در جهان فوتبال مثال های زیادی در این باره می توانیم پیدا کنیم. وقتی ستاره ای عملکرد خوبی نداشته باشد تعویض می شود. مهم ترین و جدیدترین آن کریس رونالدو است. ستاره ای که وقتی از منچستر یونایتد کنار گذاشته شد این تیم موفق عمل کرد. من هیچ وقت چنین احساسی نکردم که قلعه نویی ضد ستاره باشد او با بازیکنان با  احترامی همراه با اقتدار رفتار می کند و وقتی لازم بود بازیکنان بزرگ را تعویض می کرد و یا آنها را نیمکت نشین می کرد.  

* به قلعه نویی هم به اندازه خارجی ها فرصت و امکانات بدهید

آرزوی من این است که امیر قلعه نویی در تیم ملی موفق شود. او اولین مربی بود که من را به تیم ملی دعوت کرد و از صمیم قلب برایش آرزوی موفقیت می کنم. ضمن اینکه در این چند ساله همواره بحث مربی داخلی و خارجی در تیم ملی مطرح بوده است. کاش یک بار هم که شده به مربیان داخلی و مربیان کشورمان به اندازه مربیان خارجی فرصت و امکانات بدهیم.  وقتی یک خارجی مربی تیم ملی می شود باز به خاطر قراداد بالایی که دارد زمان و فرصت بیشتری به او داده می شود. امکانات و اردوهای بهتری برای مربی خارجی فراهم می کنیم. حتی در میزان پاداش های بازیکنان هم وقتی مربی ایرانی یا خارجی در تیم ملی حضور دارد تفاوت قائل هستیم. وقتی یک مربی خارجی سرمربی است به بازیکنان نفری 10 هزار دلار پاداش می دهیم اما وقتی سرمربی ایرانی می شود برای هر برد فقط 3 هزار دلار پاداش می دهیم. چه فرقی بین این دو وجود دارد؟ برد که همان است چرا به بازیکنانی که سرمربی شان ایرانی است پاداش کمتری داده می شود؟ امیدوارم به مربی داخلی فرصت و امکانات خوبی بدهیم و منابع مالی خوبی برای تیم ملی در نظر بگیریم. میزان پاداش ملی پوشان نه فقط در تیم ملی کشورمان بلکه در همه جای دنیا از نظر انگیزشی روی بازیکنان تأثیرگذار است. من امیدوارم قلعه نویی موفق شود.

*در دنیای مربیگری باید حالا حالا بیاموزم

من هنوز در دنیای مربیگری خودم را شاگرد می دانم. امیر قلعه نویی سالیان سال است که در باشگاه های مختلف و تیم ملی فعالیت کرده و من نمی توانم به چنین مربی پیشنهادی برای بهتر شدن کارش بدهم بلکه من باید از او پیشنهاد بگیریم تا بتوانیم آینده شغلی ام در مربیگری را بهتر کنم. خیلی چیزها باید یاد بگیرم. 

* مربیان در دنیای فوتبال جوان شده اند؛ باتجربه ها این مساله را دوست ندارند!

اینکه اکثر ملی پوشان جام ملت های 2007 اکنون مربی شده اند دلایل زیادی دارد و می توان گفت اجتناب ناپذیر است زیرا در تمام جهان فوتبال،  مربیان جوان شده اند و مربیان جوانی روی کار آمده اند. جالب است که این مسئله به مذاق برخی از مربیان باتجربه ما خوش نمی آید و از آن انتقاد می کنند اما می خواهم این حرف را خطاب به آنها بزنم که خود این مربیان با تجربه زمانی مربیان جوانی بودند که تجربه لازم را نداشتند و خوب هم نتیجه نگرفته اند. اکنون هم مربیان جوان تر به فوتبال آمدند مثل زمانی که من بازی می کردم. عمر بازیکنی من تمام شد و بازیکنانی مثل شاه علیدوست، ترابی، علی علیزاده، علی قلی زاده، مهدی ترابی بهتر از من بازی می کردند و من هم باید از دنیای فوتبال خداحافظی می کردم.

مربیگری هم همین است. جوان ترها با انرژی بیشتری وارد این عرصه شدند مربیان با تجربه باید این مسئله را بپذیرند. یک مربی با تجربه 35 سال است که در فوتبال ایران کار می کند و خدمات خوبی هم به فوتبال داشته اما بهتر است شانس را به مربیان جوان تر هم بدهیم. مدیران عامل باشگاه ها بیشتر به مربیان با تجربه در کشورمان اعتماد می کنند اما باید به مربیان جوان تر هم اعتماد کرد و به آنها فرصت داد.

* 2 سال خوب  را در کنار ربیعی و مس رفسنجان گذراندم

من دو فصل است که در مس رفسنجان مربیگری می کنم و در کنار محمد ربیعی سرمربی تیم حضور دارم. بعد از اینکه از سایپا به عنوان مربی جدا شدم دو سال خوب را در تیم مس رفسنجان سپری کردم. این تیم سه سال است که در لیگ برتر حضور دارد. فصل گذشته در جدول ششم شد و در این فصل هم بین رده های چهارم و پنجم هستیم. من 21 سال در سایپا کار کردم. در آنجا هم بازیکن بودم هم دستیار مربی و هم یک سال و نیم سرمربی تیم بودم. این کار مزایا و معایبی دارد. اکنون که از سایپا جدا شده ام می توانم شرایط باشگاه های دیگر را ببینیم و تجربیات بیشتری به دست بیاورم. محمد ربیعی سرمربی مس رفسنجان مربیگری را از پایین ترین رده ها آغاز کرده؛ در لیگ دسته سوم، لیگ دسته دوم، لیگ یک مربیگری کرده و اکنون به لیگ برتر آمده است. من در این دو سال خیلی چیزها از محمد ربیعی و باشگاه مس رفسنجان یاد گرفته ام.

پایان پیام/

مرتبط با موضوع

تبلیغات

اکوموتور

نظرسنجی

به نظر شما تیم ملی ایران به جام جهانی 2026 صعود میکند؟

گالری عکس

جدول