حضرت زهرا (س)

پوزخند به قانون

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 1363 ] - سه شنبه, 5 خرداد 1394
پوزخند به قانون

پوزخند به قانون فصل چهاردهم لیگ برتر فوتبال با یک جنبش جنجال آفرین شروع شد و با یک سوال بی پاسخ به پایان رسید. زمانی که تیم های لیگ برتری خود را برای حضور در ...

پوزخند به قانون






فصل چهاردهم لیگ برتر فوتبال با یک جنبش جنجال آفرین شروع شد و با یک سوال بی پاسخ به پایان رسید.
زمانی که تیم های لیگ برتری خود را برای حضور در فصل چهاردهم آماده می کردند، سازمان لیگ فوتبال با اخذ یک تصمیم هیاهوی زیادی در فضای فوتبال ایران ایجاد کرد. در حالی که مدتی بود طرح سقف قرارداد بازیکنان و مربیان به بایگانی سپرده شده بود، سازمان لیگ طرح سقف بودجه باشگاه ها را پیش کشید.

سقف قراردادها هرگز آن طور که باید اجرا نشد و خیلی از بازیکنان و مربیان آشکار و نهان آن را زیر پا گذاشتند. آن روزها مدیران وقت سازمان لیگ در پاسخ به این سوال که با متخلفان چه برخوردی صورت می گیرد، در بهترین حالت سکوت می کردند!

وقتی مهدی تاج قبل از شروع فصل چهاردهم بحث سقف بودجه را مطرح کرد، اولین سوالی که خبرنگاران را واداشت تا مسوولان سازمان لیگ را خطاب قرار دهند این بود که چه ضمانتی برای اجرای این طرح وجود دارد؟

رسانه ها به حق پرسیدند که اگر باشگاهی خلاف قانون سقف بودجه عمل کند چه برخوردی با آن صورت می گیرد؟ سازمان لیگ اما با قاطعیت اعلام کرد که برخوردهای سختی در انتظار متخلفان خواهد بود.

این فصل لیگ برتر در حالی آغاز شد که طبق قانون سقف بودجه باشگاه های لیگ برتری حق داشتند تنها تا سقف 15 میلیارد تومان هزینه کنند به جز نمایندگان آسیایی ایران که می توانستند 18 میلیارد تومان خرج کنند.

فصل چهاردهم به پایان رسید و سازمان لیگ رسما اعلام کرد که بیشتر باشگاه های لیگ برتر سقف بودجه را رعایت نکرده اند. از جمله سپاهان قهرمان لیگ که به جای 15 میلیارد حدود 35 میلیارد تومان هزینه کرده و حتی تیم های پایین جدولی و سقوط کرده کمی بیش از سقف بودجه قانونی هزینه کردند.

سوالی که اینک به ذهن می رسد این است که با وجود اعلام رسمی سازمان لیگ مبنی بر تخلف این باشگاه ها، چه برخوردی با متخلفان صورت خواهد گرفت؟ آیا سازمان لیگ توان برخورد شدید با سپاهان، استقلال، پرسپولیس، تراکتورسازی، فولاد و... را دارد؟

تا اینجا که چهارده فصل از لیگ برتر گذشته فقط حرف از برخورد با متخلفان زده شده و هرگز اقدام عملی در این خصوص دیده نشده است. این در حالی است که در دنیای مدرن فوتبال جهان حتی باشگاه بزرگی مثل بارسلونا از تنبیه انضباطی مصون نیست و برای مدتی از حضور در فصل نقل و انتقالات محروم شد.

باید دید علت این همه حرف زدن و عمل نکردن چیست؟ آیا دولتی بودن باشگاه ها و وجود منافع در حاشیه آن ها باعث می شود که قانون اجرا نشود؟

فوتبال ایران که داعیه پاک بودن دارد – داعیه ای که تا حدود زیادی حق است – برای اثبات ادعایش چه کرده است؟ اگر قرار نیست با ولخرج ها در فوتبال ایران برخورد شود، پس آن همه نمایش تبلیغاتی و میتینگ های اول فصل و پلیس بازی ها برای چه بود؟ برای چه منظور بارها و بارها اعلام شد که باشگاه ها باید سقف بودجه را رعایت کنند وگرنه با آن ها برخورد می شود؟

تا شروع فصل نقل و انتقالات زمان زیادی باقی نمانده است و به زودی باشگاه ها درصدد ایجاد تغییرات برخواهند آمد. این برهه فرصت مناسبی برای سازمان لیگ است که نشان دهد در اجرای قانون و حمایت از بیت المال تنها حرف نمی زند و می تواند عمل هم را چاشنی کار قرار دهد.

مرتبط با موضوع

تبلیغات

اکوموتور

نظرسنجی

به نظر شما تیم ملی ایران به جام جهانی 2026 صعود میکند؟

گالری عکس

جدول