حضرت زهرا (س)

گرد فراموشی بر «پرونده فساد در فوتبال» و حال این روزهای فوتبال ما

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 1410 ] - دوشنبه, 4 خرداد 1394
گرد فراموشی بر «پرونده فساد در فوتبال» و حال این روزهای فوتبال ما

گرد فراموشی بر «پرونده فساد در فوتبال» و حال این روزهای فوتبال ما شاید اگر نمایندگان مجلس به وظایف قانونی خود بهتر و بموقع عمل و بدون تساهل و تسامح، گزارش فسا...

گرد فراموشی بر «پرونده فساد در فوتبال»
و حال این روزهای فوتبال ما







شاید اگر نمایندگان مجلس به وظایف قانونی خود بهتر و بموقع عمل و بدون تساهل و تسامح، گزارش فساد در فوتبال را با شفافیت قرائت می کردند، کار به جایی نمی رسید که حالا همه دست به کار شوند و ماجرای تبریز را حل کنند.

روز گذشته، حمید رسایی در وب سایت شخصی خود از «نقش سران فتنه در حادثه ورزشگاه تبریز» نوشت. در روزهایی که فوتبال و ورزش ایران از اتفاقات تلخ رخ داده در هفته پایانی لیگ بر تر شرمسار است، آقای نماینده مردم برداشت خودش را از این ماجرا نوشته و اتفاقات ورزشگاه تبریز را با ماجرای انتخابات سال ۸۸ و حوادث بعد از آن مقایسه کرده است. این نحوه مقایسه در خصوص اتفاقات تبریز در حالی از سوی مسئول پرونده فساد در فوتبال ارائه می شود که در یک سال و نیم گذشته، خیلی ها منتظر ارائه گزارش کمیسیون اصل نود در خصوص فساد در فوتبال ایران هستند؛ گزارشی بر خلاف ادعا ها تا کنون ارائه نشده است.
حمید رسایی، نماینده مردم تهران یکی از نواب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی است و در این کمیسیون چیزی بیش از یک سال است که پرونده فساد در فوتبال ایران را در دست بررسی دارد. اوایل مهرماه سال ۱۳۹۲ بود که بعد از اتفاقات بازی پرسپولیس و سپاهان در لیگ سیزدهم مجلس شورای اسلامی به اتفاقات فوتبال ایران ورود و مسئولیت پرونده را نه به فراکسیون ورزش که به کمیسیون اصل نود واگذار کرد. همین واگذاری پرونده به کمیسیون اصل نود موجب شد تا خیلی ها امیدوار باشند بعد از تحقیق و تفحص های مجلس، سرانجام تکلیف این پرونده و حواشی همیشگی فوتبال ایران مشخص شود.

مجلس هم البته در آن زمان شخصیت های مختلف ورزشی را در سمت ها و جایگاه های مختلف فراخواند و مجموعه گزارش های مفصلی از این ماجرا تنظیم کرد؛ اما هرچه جلو تر رفتیم، تنها و تنها وعده نمایندگان را برای قرائت گزارش فساد در فوتبال شنیدیم و گزارشی ندیدیم.

اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ بود که محمدعلی پورمخبر، نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ از نهایی شدن گزارش پرونده فساد در فوتبال خبر داد، ولی زمان ارائه آن را به بعد از جام جهانی و بازگشت تیم ملی فوتبال ایران از برزیل عنوان کرد. بعد از جام جهانی قرائت گزارش بار دیگر در هاله ای از ابهام رفت تا در شهریورماه و در آستانه بازی های آسیایی اینچئون هم اعلام شد این گزارش بعد از این بازی ها قرائت خواهد شد.

کمی بعد از بازی هایی آسیایی اینچئون و در بیستم آبان ۱۳۹۳، محمد علی پور مختار بار دیگر به ایرانا از نهایی شدن گزارش فساد در ورزش تا دو هفته آینده اش خبر داد و گفت: «کار شناسان در حال نهایی کردن گزارش های مربوط به پرونده فساد در فوتبال هستند و گزارش نهایی این پرونده تا دو هفته آینده آماده می شود تا در کمیسیون مطرح شود »؛ اما این اتفاق هم رخ نداد تا در ۲۳ اردیبهشت امسال بار دیگر و این بار از سوی حمید رسایی این حرف را بشنویم که گزارش قرار است در کمیسیون مطرح شود. او در این زمینه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «طبق برنامه قرار بود گزارش ۶۰ صفحه ای پرونده فساد در فوتبال در کمیسیون اصل ۹۰ مطرح شود، ولی این گزارش هفته آینده در کمیسیون اصل ۹۰ خوانده می شود ».

حالا نزدیک به بیست ماه از زمان مطرح شدن این ماجرا در مجلس شورای اسلامی می گذرد و ما در این میان تنها مصاحبه های فراوان نمایندگانی را در این خصوص؛ پرونده ای که بعد از بازی پرسپولیس و سپاهان در فصل قبل به جریان افتاد و در یک سال اخیر بار ها و بار ها اعلام شد که گزارشش آماده قرائت است، اما هر بار این اتفاق رخ نداد. مجلسی ها آنقدر گزارششان از فساد در فوتبال ایران را قرائت نکردند تا فساد از در و دیوار ورزش کشورمان بیرون زد و چهره زشتش را به همه عیان نمود و حالا همه مانده اند چه کسی را مقصر معرفی کنند.

کافی است اخباری را در همین چند روز اخیر در فوتبال کشورمان منتشر شده را مرور کنید تا در جریان عمق فاجعه قرار بگیرید. یک مربی لیگ برتری سه امتیاز حساس یک بازی را به یک تیم دیگر می فروشد و به جایش یک ویلا در شمال می گیرد. حسین عسگری، رئیس دپارتمان داوری و یکی از اولین قربانیان ماجرای تبریز پس از برکناری اش از اعمال فشار برای چینش داور ها در هفته پایانی سخن می گوید. «آقایان باید خودشان بیایند و بگویند چرا وقتی من محسن ترکی را انتخاب کردم، او را برداشتند و گفتند فغانی به تبریز برود». مدیر عامل یکی از تیم های لیگ یک اسناد مراودات مالی مشکوک بین برخی تیم ها را منتشر می کند. اساسا کل لیگ یک به خاطر ابهامات فراوان و اتهامات زیادی که در این فصل به آن وارد شده این روز ها زیر سؤال است. از این دست اخبار البته کم نیست اما این چند فقره فقط به یک هفته گذشته اختصاص دارد.

فساد در فوتبال ایران اما همیشه در حد زمزمه و شایعه و حدس و گمان بود؛ اما بعد از ماجرای بازی سپاهان ـ پرسپولیس و داستان «کارت به کارت» این ماجرا کمی رنگ واقعیت به خود گرفت و احکام محرومیتی هم در همان زمان صادر شد. در همان اثنا بود که مجلس شورای اسلامی هم به این ماجرا ورود کرد و پرونده بررسی وضعیت فساد در فوتبال ایران را کلید زد. مسئولیت این پرونده در کمیسیون اصل نود به حمید رسایی سپرده شد و همه منتظر بودند تا ببیند سرانجام ورود مجلس به این ماجرا به کجا ختم می شود؛ اما از این کمیسیون و این پرونده فقط و فقط مصاحبه های مختلف بیرون آمد و حتی یک برگه از این گزارش را هم کسی ندید. نمایندگان مجلس درگیر در این پرونده در یک سال اندی گذشته هرازگاهی در این خصوص اظهار نظر کردند، ولی هیچ گاه گزارش اصلی را قرائت نکردند. این مسأله تا جایی ادامه پیدا کرد که فاجعه هفته آخر لیگ رخ داد و حالا همه به دنبال این هستند که مسأله یک جوری رفع و رجوع کنند.

شاید اگر نمایندگان مجلس و در صدر آن ها حمید رسایی به وظایف قانونی خود بهتر و بموقع عمل می کردند و بدون تساهل و تسامح گزارش مذبور را با شفافیت تمام و بدون ابهام در صحن مجلس قرائت می کردند و مقصران و متهمان را رو سیاه می کردند، کار به جایی نمی رسید که حالا همه دست به کار شوند و ماجرای تبریز را حل کنند و مهم تر از آن این لکه ننگین را از چهره ورزش کشور پاک کنند.

مرتبط با موضوع

تبلیغات

اکوموتور

نظرسنجی

به نظر شما تیم ملی ایران به جام جهانی 2026 صعود میکند؟

گالری عکس

جدول