حمید سجادی در حاشیه مجمع انتخاباتی کمیته ملی پارالمپیک، اظهار داشت: زمانی که افتخار داشتم، معاون وزارت ورزش و جوانان بودم، پس از برگزاری جلسات انتخاباتی به نمایندگی از اعضای محترم مجمع سوره بسیار ارزشمند، باصفا و با فلسفه کوثر را می خواندم. ایام فعلی هم ایام شهادت حضرت زهرا است و من تسلیت می گویم. به همین دلیل این سوره را به منتخبان مجمع که رئیس یا اعضای منتخب هیات رئیسه بودند، تقدیم کردیم. فکر کردم امروز هم بهترین هدیه برای تیم جدید مدیریتی همین آیات مبارک از کلام الله مجید باشد.
وی افزود: به حال و هوای کشتی رسیدیم. کشتی فرنگی قهرمان مسابقات جام جهانی شد و کشتی آزاد نایب قهرمان شد. اکنون در کلمبیا عزیزان تیم ملی وزنه برداری با پولاد سخت دست و پنجه نرم می کنند. روز گذشته اخبار خوبی مثل مدال نقره کیانوش رستمی را شنیدیم و منتظریم اتفاقات بهتری رقم بخورد. این راه افتخارآفرینی ادامه دارد و ان شاءالله مستمر شاهد توفیقات بیشتر باشیم. امیدواریم چراغ ورزش کشور به دست اهالی ورزش و شما خوبان پررونق و پرفروغ باشد و در این نور تابناک، پرچم سه رنگ زیبای جمهوری اسلامی ایران در تمام عرصه های بین المللی بدرخشد و سرافراز باشد تا همه با نگاه کردن به آن و گوش کردن به سرود کشورمان لذت ببریم.
وی افزود: عرض فراغت به محمود خسروی وفا به خاطر جدایی از این مسئولیت سنگین که در طول سالهای اخیر در این عرصه داشت، می گویم. همچنین مجدد به او به خاطر حضور در کمیته المپیک و تیم عزیزی که امروز برای آن ها در مجمع کمیته پارالمپیک رای گیری شد، تبریک می گویم.
وزیر ورزش و جوانان گفت: این انتخاب مبارک غفور کارگری باشد و امیدواریم موفق باشند. قول می دهیم با درایت در حد توان، بضاعت و مطابق آن منابع و امکاناتی که در کشور عزیزمان، جمهوری اسلامی ایران وجود دارد همه را در طبق اخلاص بگذاریم و سعی کنیم با مدیریت دارایی های مان و استفاده از کلیه ظرفیت های موجود بدرخشیم و توفیق داشته باشیم تا دل رهبری عزیز را که امروز در انتهای کلیپ ها، فرمایش های ارزشمند ایشان را دیدیم، باز هم شاد شود. آرزو می کنیم دولت مردمی سیزدهم هم در وظایف خودش در عرصه ورزش در ابعاد، رسالت ها و ساحت های مختلف تعریف شده مثل ورزش دانش آموزی، کارگری، دانشجویی، نظامی و موفق باشد.
وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: به اعضای محترم هیات اجرایی، بازرس محترم، خزانه دار تبریک گفته و مجدد به سهم خودم از حضور و شکیبایی اعضای محترم مجمع در این جلسه وزین و باشکوه که با سعه صدر و وقت گذاشتن آن ها برگزار شد، تشکر می کنم. ان شاءالله در چهار سال پیش رو توفیقات قبلی در کمیته ملی پارالمپیک ادامه داشته باشد. نباید قانع شویم و باید در ابعاد، و شاخص های مختلف عرصه های قهرمانی، همگانی، فرهنگ سازی به سهم خود نقش آفرینی داشته باشیم. جایگاه ورزش تعلیم و تربیتی مشخص شده ولی برای ورزش همگانی اشکالی ندارد. از قضا شاهد بودید کمیته بین المللی المپیک و پارالمپیک برنامه های مختلفی را برای ترویج فرهنگ همگانی ورزش برای همه آحاد مردم که اینجا صحبت از جانبازان و معلولان عزیز است در نظر گرفته اند. امیدوارم در این عرصه هم با برنامه ریزی فدراسیون های مرتبط و تخصصی مثل فدراسیون جانبازان و معلوان، نابینایان، ناشنوایان کمک کشور باشیم.
سجادی عنوان کرد: در تقسیم بندی های معلولان و معلولیت های حسی هم نابینا داریم و هم ناشنوا. فدراسیون ناشنوایان نیز مکمل همین برنامه هاست اما در هر صورت در تقسیم بندی برنامه های جهانی المپیک و بازی های آسیایی خاص خودشان را دارند. چنین تفکیکی شده اما در هر صورت نابینایان، ناشنوایان، سایر معلولان، بزرگان، عزیزان، یادگاران دفاع مقدس و جانبازان ما می توانند از این برنامه های همگانی و قهرمانی بهره مند شوند. فدراسیون ها و کمیته ملی پارالمپیک هم می توانند سردمدار این زمینه باشند. ان شاءالله سال آینده مثل برق و باد بازی های آسیایی و سپس پاراآسیایی می رسد. سه دوره بازی های پاراآسیایی برگزار شده و این دوره چهارمین دوره است. اولین دوره اش در گوانگ ژو چین بود. امیدوارم سال آینده بهتر از گذشته حاضر شویم. هرچند راه سختی داریم. برنامه ریزی های بسیار دقیقی می طلبد. البته با توجه به جلساتی که تاکنون با خسروی وفا داشتیم، محتوای مطالب موید این است که برنامه وجود دارد اما نیازمند حمایت و اجرا شدن دارد. نیاز به اهتمامی بیش از پیش داریم.
وی افزود: امیدوارم سر راه المپیک و پارالمپیک پاریس موانع کمتری داشته باشیم. کسب سهمیه ها شروع شده و به عزیزانی که تاکنون در جانبازان و معلوان و سایر فدراسیون ها سهمیه گرفته اند، خدا قوت و تبریک می گویم. آخرین مطلب من هم این است که امیدوارم فدراسیون های تخصصی که از آن ها نام بردم، همانگونه که در برنامه های خود با صلابت هستند سایر فدراسیون ها و انجمن های ورزشی نیز باصلابت باشند. بیش از 100 انجمن ورزشی داریم که هر کدام کمتر از یک فدراسیون نیستند انجمن های قابل توجه و بعضا المپیکی داریم. امیدوارم فدراسیون ها مثل تکواندو که خسروی وفا به درستی از آن نام برد، به بخش پار توجه ویژه ای کنند. یکی از قهرمان های ملی و المپیکی ما رئیس فدراسیون تکواندو است. چگونه در این رشته و پینگ پنگ مسابقات پارا داریم. در بازی های کشورهای اسلامی شاهد بودیم سهم قابل توجهی از مدال های کسب شده توسط ورزشکاران پارا بود. امیدوارم در سایر فدراسیون های دارای زمینه مثل دو و میدانی و خیلی از رشته های دیگر، بتوانیم یک به یک این بخش را فعال کنیم تا کمک کمیته ملی پارالمپیک باشد و در نهایت گل مطالب که می خواهد دست چین شود، کمیته پارالمپیک به نتیجه خوبی برسد.
سجادی عنوان کرد: روح مادر بزرگوار شهید بابایی یعنی خانم یامامورا هم شاد باشد. وقتی خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، خیلی برای ما جالب بود که ایشان در لا به لای مطالب خود به درستی و خیلی خوب از این مادر فداکار که در آن زمان در قید حیات بود، نام برد. خوب شد در زمان حیاتش توفیق حضور اتفاق افتاد و برای این مادر شهید بزرگداشت گرفته شد. مدتی پس از آن دیدار او را از دست دادیم. از یادآوری تمام ارزش ها در این محفل ممنون هستم. در این 3-2 ماه که پشت سر گذاشتیم، دشمنان ما و معاندین نظام خیلی سعی کردند در عرصه های مختلف به ویژه در ورزش سوء استفاده های خودشان را داشته باشند. برخی اتفاقاتی که حاشیه ایجاد می کرد، مدیریت شد و ورزش بار دیگر سربلند شد. برخی سوء استفاده می کردند و حتی کار به جایی رسید که یک رئیس فدراسیون تصمیم اشتباهی گرفت و در یکی از سفرها که نمی دانیم چه اتفاقی رخ داد، ترجیح داد به کشور بازنگردد. دشمنان تا اینجا کار کرده اند و این لطمه درست است در ظاهر به ورزش بود ولی در اصل به خودشان هست.
وی ادامه داد: ورزش راه خودش را پیدا کرده و ریل گذاری شده است. تمام ارزش هایی که امروز در این جلسه دادیم، حاکی از همین ارزش، ریشه، اصالت و اعتقاد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. ما می توانیم با حفظ شعائر، نظام و اعتقادات خود ورزش مان را زنده و بلندآوازه زنده نگه داریم. این راه به دست مبارک همه عزیزان ادامه دارد. امیدواریم این ارزش ها را پاس داشته و در اردوهای، گزینش ها، آموزش ها، نیروسازی ها، جوان سازی ها، استعدادهایی که می توان اسم آن را توسعه پایدار گذاشت که البته از این اصطلاح در جای دیگری استفاده می شود، آن ها را زنده نگه داریم. اگر بخواهیم توسعه پایدار را برای انسان ها هم نام ببریم این تولید مولد باید به شکلی باشد که دست ما از استعدادهای خالی نشود. استعدادی مثل خانم محمدی ها که امروز برای ما دکلمه کرد جزء قهرمان ها است و مدال طلا دارد اما با شرایط خودش ورزش می کند. در همان کتاب خانم میرفتاح و سایر کتاب ها خواندیم که واقعا معلولیت، محدودیت نیست.
وی افزود: وقتی فردی دچار نوعی معلولیت می شود ابتدا نمی پذیرد. بعد می پذیرد و وارد دورانی می شود که اگر آن را درک نکنیم دوران افسردگی است. یکی از اتفاقات خوب ورزش این است که باید کمک کنیم. مثل اشتغال، ازدواج و مشارکت های اجتماعی برای فرد معلول است. باید از دوره افسردگی عبور کنند و به دوره سازگاری برستند. این بهترین اتفاق ورزش است. وقتی با فعالیت های ورزشی با مشکل و اتفاقی که در زندگی مان افتاده ساز گار می شویم، خداراشکر می توانیم تا آخر عمرمان سازگار زندگی کنیم.
وزیر ورزش ادامه داد: امروز هم در مناسبت های ورزشی آن را می بینیم. در افتتاحیه جام جهانی قطر دیدید که یک فرد معلول چگونه کانون توجه مراسم شد. چقدر خوب برنامه ریزی کرده بودند و شان بالای یک انسان را اصلا به این چیزها ربط ندادند. یک فرد معلول هم حق زیستن دارد. برای همین کنواسیون های جهانی و دستورالعمل ها را داریم. هر کشوری ملزم به رعایت یک سری موارد است تا در کنار هم بتوانیم راحت زندگی کنیم. یکی از این راحتی ها می تواند برنامه های ورزشی باشد که عزیزان جانباز و معلول را بتوانیم به دوره سازگاری برسانیم و تا آخر عمر با ورزش و پویایی مثل همه ما بتوانند زندگی کنند، قهرمان شوند و قهرمان بمانند. اسطوره سازی کنیم و همیشه باعث افتخارمان در جامعه باشند. ان شاالله این توفیقات حاصل شود.
سجادی در خصوص انتخاب دو معاون خود به عنوان نواب رئیس کمیته ملی پارالمپیک پاسخ داد: این موضوع هم مسئولیت ها را سنگین تر می کند و هم وقت بیشتری از پولادگر و کاظمی پور می گیرد. از طرفی می تواند اتفاق مثبتی باشد که آنها هم در کمیته ملی پارالمپیک، هم در ستاد بازی ها، وزارت ورزش و هم ستاد کمیته ملی المپیک عضویت دارند. می توانند در مجامع مختلف حضور پیدا کرده و در سفرهای استانی و نشست با فدراسیون ها شرکت کنند. کار سنگین است، اما امیدوارم با این حضور بتوانند مفیدتر از گذشته باشند.
وی تصریح کرد: حتما حضور دو معاون وزارت ورزش در کمیته ملی پارالمپیک را به فال نیک می گیرم و مطمئن هستم اثربخشی هم خواهند داشت.
وزیر ورزش و جوانان در خصوص اینکه پس از پرداخت پاداش به بازیکنان تیم ملی فوتبال، برخی ورزشکاران جانباز و معلول از این موضوع انتقاد کرده و اعتقاد داشتند وزارت ورزش بین ورزشکاران تبعیض قائل شده است، توضیح داد: وزارت ورزش کار جدیدی نمی خواهد انجام بدهد. ما برای پاداش ها آیین نامه داریم، حتما خاطرتان هست و هنوز خیلی از آن روز فاصله نگرفته ایم. چند روز قبل با حضور ریاست جمهور اولین جلسه تجلیل و قدردانی از بانوان مدال آور از سال 1400 که افتخار همکاری و برعهده داشتن این مسئولیت داشتیم را برگزار کردیم. این موضوع جزو اتفاقات نادر بود. حافظه من می گوید اولین جلسه ای بود که مراسم قدردانی از بانوان ورزشکار با حضور رئیس جمهور به صورت مجزا برگزار می شود. بالغ بر 36 میلیارد تومان هدایا و جوایز نقدی به این بانوان ورزشکار قهرمان اهداء کردیم.
سجادی افزود: ما دفترچه و آیین نامه پاداش داریم که ضرایبی دارد. قبلا ضریبش دو سکه بود اما در چند سالی که من در وزارت ورزش نبودم، این دو سکه جای خود را به دو میلیون تومان داده بود. هر مدالی ورشکاران بگیرند، ضربدر این دو میلیون و یک رقمی می شد. اکنون این ضریب به 5 میلیون تومان رسیده است. طبق این آیین نامه قهرمانان المپیک، پارالمپیک، آسیایی و پارآسیایی، جهانی در آن جدول دیده شده اند. مثلا در کوهنوردی فتح قله هیمالیا و قله های بالای 7 یا 8 هزار متر با اتفاقات و نوع رسمیت این صعود طبیق داده می شود. مثلا معادل سازی کرده و می گویند هیمالیا نوردی معادل کسب مدال جهانی است. همه این موارد در دفترچه و آیین نامه دیده شده است.
وی عنوان کرد: قضیه فوتبال جدا است. پس از صعود این تیم به جام جهانی، صحبتی شد و آن پاداش برای صعود به جام جهانی بود.
وزیر ورزش و جوانان در خصوص اینکه وزارت ورزش پس از کسب قهرمانی جهان توسط تیم والیبال نشسته به استقبال اعضای این تیم نرفت، عنوان کرد: من عذرخواهی کردم و هزار بار دیگر هم عذرخواهی می کنم. از همکاران خود گله کردم چرا وقتی عزیزان والیبال نشسته ما پس از کسب قهرمانی جهان به ایران بازگشتند، تیم تشریفات برای استقبال نقص داشت. از آنها گله کرده و خواهش کردم دیگر از این فراموشی ها از این اتفاق نیفتد، اما به رسم ادب و احترام طبق آنچه وظیفه ام است روز قبل از اعزام این تیم به مسابقات جهانی سر تمرین رفته و بدرقه شان کردم. برای آنها صحبت کرده، اما قرار نیست با هم مقایسه شوند. موضوع فوتبال یک بحث جدا و مربوط به پاداش صعود به جام جهانی بود.
سجادی توضیح داد: جوایز عزیزان ما در رشته های المپیکی، پارالمپیکی، آسیایی و پارآسیایی مشخص است. از رئیس جمهور قول گرفته ایم قبل از اتمام سال 1401 در دو سه ماه باقی مانده، مراسمی برگزار شود تا بار دیگر با حضور خانم ها و آقایان پاداش این عزیزان را هم پرداخت کنیم. البته پاداش بانوان را داده ایم و اگر چیزی جا مانده باشد، هم آقایان و بانوان تشریف می آورند و با حضور رئیس جمهور مطابق جدول، جوایز خود را دریافت می کنند. البته پاداش های المپیک را تقریبا در ماه اولی که دولت کار خود را شروع کرد، یعنی از تاریخ 3 شهریور 1400، یک هفته کمتر یا بیشتر به خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، و پس از آن هم مراسم اهدای بازوبند پهلوانی را در سالن 12 هزار نفری ورزشگاه برگزار کردیم. در آن مراسم پاداش مدال آوران المپیکی و پارالمپیکی که حدود 85 میلیارد تومان شد، به صورت وجه نقد به قهرمانان پرداخت کردیم.
وی خاطرنشان کرد: ما وظیفه داریم به فکر قهرمانان باشیم و به وظایف خود نیز عمل می کنیم. من هم مدعی هستم یک آدم ورزشی هستم. زمانی که حدود 13-12 سال قبل معاون وزیر ورزش شدم، 4 سالی می شد که مراسم اهدای جوایز قهرمانان برگزار نشده بود، اما در آن زمان با برگزاری یک مراسم عدد سنگینی را پرداخت کردیم. البته در آن زمان سکه می دادیم. البته رئیس جمهور وقت می گفت وقتی سکه ها را می دهید، در جعبه را باز کنید تا من سکه ها را ببینم. هر جعبه را بررسی می کرد تا سکه ها را ببیند. یادم هست یکی از قهرمانان پارالمپیکی ما که در چند رشته مدال آورده بود، بالای 300 سکه دریافت کرد. به خسروی وفا گفتیم به این دلیل که از شهرستان می آید چند نفر را با خودش بیاورد تا خطری بابت حمل آنها نداشت باشد. سعی می کنیم وظایف خود را انجام بدهیم.
وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: بار دیگر از بچه های والیبال نشسته عذرخواهی کرده و از آنها تشکر می کنم. اگر مطابق شأن و جایگاه این عزیزان استقبالی در فرودگاه نشد، عذرخواهی می کنم و سعی می کنیم چنین اتفاقی از طرف وزارت ورزش و جوانان نیفتد. سعی داریم هر وقت ورزشکاران ما تشریف آوردند استقبال خوبی از آنها داشته باشیم.
سجادی در باره حاشیه سازی برخی معاندان در آمریکا برای تیم ملی کشتی آزاد، گفت: وزارت ورزش مانند پیگیری ویزا در این مورد نیز پیگیر است. معمولا در سفر به آن منطقه و آمریکا، چنین سوابقی داریم. دو تیم کشتی ایران و آمریکا چند ماه قبل دیدار دوستانه ای هم داشتند که بین رفتن یا نرفتن تیم ملی به آمریکا صحبت بود، اما پس از آنکه بخش مهمی از ویزاها صادر نشد، تیم ما به آمریکا نرفت. پیگیری دریافت ویزا برای آمریکا پیگیری هایی لازم دارد که این کار را انجام می دهیم.
وی اضافه کرد: برای این سفر هم تمام تلاش خود را کردیم و به این دلیل که مسابقات رسمی جام جهانی بود به ما ویزا دادند، البته مشکلات و چالش هایی به وجود آمد اما خدا را شکر تیم اعزام شد. اینکه چه کسانی اعزام شوند، نظر درست فنی فدراسیون بوده خیلی ها از من در مورد عدم اعزام حسن یزدانی سوال کردند. روز گذشته که در مراسم مرحوم رستم قاسمی بودیم و یاد او هم بخیر باشد، به خانواده اش، اعضای دولت، و ریاست جمهور فقدان او را تسلیت می گوییم، در زمان خروج از مسجد در خصوص اعزام نشدن یزدانی سوال کردم، و از من پرسیدند آیا او را فراموش کرده اید؟
وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: سیاست های درست یک فدراسیون است که در خصوص اعزام ها با توجه به اهمیت مسابقات، اهم و فی الاهم می کنم. ما هم به عنوان پشتیبان و ناظر بر فدراسیون ها به نظرات فنی آنها احترام گذاشته و وظیفه داریم از آنها حمایت کنیم. با وزارت خارجه نیز هماهنگ هستیم. در این مواقع وقتی به مشکلات و محدودیت هایی می خوریم از این وزارتخانه هم کمک می گیریم. خودمان هم توان، ظرفیت و راه های ارتباطی داریم که از همه آنها استفاده می کنیم. امیدوارم تیم کشتی ما برای المپیک دورخیز خوبی داشته باشد، زیرا چشم و چراغ و انگیزه اول ورزش ما این رشته است، تعارف هم نداریم. این دردسرها زیاد بوده و عزیزان ما با آنها ناآشنا نبوده اند.
سجادی افزود: تمام ارزش کارشان هم این است که با وجود تمام سختی ها و مشکلات افتخارآفرینی می کنند. نایب قهرمانی جام جهانی را هم بار دیگر به خانواده و اهالی کشتی به ویژه برادر خوبم، علیرضا دبیر و همکارانش در هیات رئیسه فدراسیون، کادر فنی، و پژمان درستکار تبریک می گویم. دیدید پژمان در آمریکا تحت چه فشارهایی بود و متاسفانه دیدید چه حاشیه هایی برای او ایجاد کردند، اما بچه های ما با صلابت و با ایمان میدان داری کردند. ما 6 بر 4 به آمریکا باختیم. ورزش همین است. در فوتبال هم دیدید اتفاقات عجیب و غریبی در جام جهانی از لحاظ تعداد گل ها، برد و باخت ها، و حذف تیم های پرامید شاهد بودیم. ان شاءالله عملکردمان به شکلی باشد که فارغ از نتیجه همیشه سربلند باشیم.