کاظم اولیایی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در مورد وضعیت صدور مجوز حرفه ای برای باشگاه های فوتبال کشورمان اظهار داشت: در حال حاضر کنفدراسیون فوتبال آسیا آئین نامه جدیدی برای صدور مجوز حرفه ای به فدراسیون فوتبال کشورمان ابلاغ کرده ولی این آئین نامه ابتدا باید در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال کشورمان به تصویب برسد و سپس برای اجرا به کمیته صدور مجوز حرفه ای ابلاغ شود. در این آئین نامه موارد جدیدی به چشم می خورد از جمله اینکه باشگاه های فوتسال و بانوان نیز باید مجوز ملی و حرفه ای دریافت کنند.
وی افزود: آئین نامه هر چند وقت یکبار به روز رسانی می شود و موارد جدیدی به آن اضافه می شود. یکی از مواردی که در آئین نامه جدید آمده این است که تمامی باشگاه های حاضر در لیگ برتر و لیگ یک باید حداقل مجوز ملی بگیرند در گذشته فقط باشگاه هایی که می خواستند در لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند باید مجوز حرفه ای دریافت می کردند اما اکنون دریافت حداقل مجوز ملی برای تمامی باشگاه ها الزامی و اجباری شده است.
اولیایی با تشریح موارد الزامی برای دریافت مجوز ملی و یا حرفه ای عنوان کرد: هر باشگاهی که خواهان دریافت مجوز ملی یا حرفه ای است باید 5 معیار مهم را در نظر داشته باشد، معیارهای حقوقی، مالی، اداری، زیرساختی و آکادمی که این معیارها به سه بخش A , B و C تقسیم می شوند. در بخش اول یا همان A باشگاه ها باید حتما این موارد را تامین کنند و اگر استانداردهای این بخش را نداشته باشند، قادر به دریافت مجوز ملی نخواهند بود. در بخش دوم یا همان B معیارهایی است که اگر باشگاهی آنها را نداشته باشد مشمول جریمه و اخطار خواهد شد و باید اشکالاتش را برطرف کند. بخش سوم یا C بالاترین حد معیارهاست و تقریبا باشگاهی که این معیارها را داشته باشد در شرایط کامل قرار دارد.
رئیس کمیته بدوی صدور مجوز حرفه ای در مورد اینکه به نظرش چند باشگاه کشورمان بتوانند مجوز ملی یا حرفه ای دریافت کنند گفت: در این مورد باید منتظر ماند تا آئین نامه جدید تصویب و ابلاغ شود و بعد از آن می توان به صورت دقیق گفت که چند باشگاه ما می توانند این مجوز ها را بگیرند یا با این معیارها بیگانه هستند.
اولیایی در مورد اینکه کمیته صدور مجوز حرفه ای فدراسیون فوتبال رفع تعلیق شده یا نه اظهار داشت: با صحبت هایی که جناب تاج ریاست محترم فدراسیون فوتبال انجام دادند به نظر می رسد که کنفدراسیون فوتبال آسیا به صورت شفاهی با این رفع تعلیق موافقت کرده اند و از طرفی دیگر وقتی آئین نامه جدید به فدراسیون فوتبال کشورمان ابلاغ شده معنایش رفع تعلیق این کمیته هم می تواند باشد.
وی در مورد اینکه وضعیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا چگونه است، گفت: در این مورد هم باید یک مساله خیلی مهم بگویم اینکه با توجه آئین نامه از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا ابلاغ می شود نظر و سلیقه افراد به هیچ عنوان در تعیین مسایل صدور مجوز حرفه ای یا ملی اعمال نمی شود. در واقع این آئین نامه غیر قابل تغییر و اعمال نظر افراد است. در این مورد باید یک مقدمه کوتاه در این مورد بگویم اینکه بعد از مخالفت هیات رئیسه فیفا با برگزاری دو سال یکبار جام جهانی، قرار شد که سطح فوتبال باشگاهی جهان رشد و توسعه پیدا کند و به همین دلیل هم در واقع این آئین نامه های ابلاغی از سوی AFC به نمایندگی از فیفا به فدراسیون های عضو ابلاغ شده است و حمایت فیفا را هم پشت سر خود دارد.
اولیایی افزود: کنفدراسیون فوتبال آسیا هم در زمانی با یک شرکت آلمانی قرارداد امضا کرد تا باشگاه ها را مورد ارزیابی اولیه قرار بدهد ونمایندگان این شرکت آلمانی نیز در گذشته به ایران سفر کرده و از باشگاه های ما بازدید کرده اند. بنابراین هیچ تصمیمی خارج از آئین نامه های ابلاغی در خصوص باشگاه های مختلف قابل اعمال نیست.
رئیس کمیته بدوی صدور مجوز حرفه ای در مورد اینکه فدراسیون فوتبال می تواند باشگاه ها را جایگزین سهمیه های کسب شده در لیگ قهرمانان آسیا کند، گفت: بله این اختیار به فدراسیون های فوتبال کشورها داده شده است و اگر فدراسیون صلاح نداند با توجه به شرایط یک باشگاه برای دریافت مجوز حرفه ای آن را به آسیا معرفی نکند و مثلا باشگاه دیگری که در رده چهارم یا پنجم است را به آسیا معرفی کند. در واقع سهمیه آسیایی کسب شده به دلیل نداشتن شرایط مجوز حرفه ای سوخت نمی شود و از طریق فدراسیون فوتبال به باشگاهی دیگر که این شرایط را دارند ابلاغ می شود.
اولیایی درمورد فرمول تعیین تیم ها برای حضور در رقابت های لیگ قهرمانان اسیای فصل آینده گفت: این مساله در حوزه اختیارات هیات رئیسه فدراسیون فوتبال است و در این مورد مدیران فدراسیون تصمیم گیری خواهند کرد.